• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Καρφιά» Ξυδάκη για Κοτζιά: «Δεν ξέρω τι θα έλεγε αν ήταν τώρα στο υπ. Εξωτερικών»

«Καρφιά» Ξυδάκη για Κοτζιά: «Δεν ξέρω τι θα έλεγε αν ήταν τώρα στο υπ. Εξωτερικών»

«Καρφί» για τον Νίκο Κοτζιά επιφύλαξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης με αφορμή την ανησυχία του τέως υπουργού Εξωτερικών για ένα από τα άρθρα που αναθεωρούνται στο Σύνταγμα της πΓΔΜ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

«Δεν ξέρω τι θα έλεγε αν θα ήταν τώρα στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς. Αν είναι διαφορετικά από την πρόβλεψη τα άρθρα τότε πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Ξυδάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας που ανακοίνωσαν Αλέξης Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο κ. Ξυδάκης έκανε λόγο για «πολύ σημαντικό βήμα που έχει τα χαρακτηριστικά μιας ιστορικής συμφωνίας». «Έχει ένα δίκιο η Εκκλησια στα περί ακαταστασίας της περιουσίας της. Δεν έχει έσοδα ούτε μπορεί να τα διαχειριστεί για ένα μεγάλο πακέτο περιουσιακών στοιχείων».

Ειδικά για το θέμα των κληρικών είπε ότι «η απόσπαση του σώματος των κληρικών από το σώμα των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια πράξη σοβαρή, δείχνει σεβασμό στην αυτοτέλεια της εκκλησίας και δείχνει διάθεση να σταματήσει η συγχώνευση της κεντρικής κβυέρνησης με την εκκλησία τουλάχιστον ως προς το υπαλληλικό».

«Δεν είναι ο απόλυτος διαχωρισμός, είναι, όμως, ένα βήμα» πρόσθεσε ο Νίκος Ξυδάκης.

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή προς ψήφιση, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι «αν βρεθεί η κυβέρνηση υπό την κρίση μιας ψήψου εμπιστοσύνης ή μιας ψήφου για πρόταση μομφής πιθανόν να έχουμε αναδιατάξεις» ενώ σε επιμέρους ερώτηση για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας απάντησε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, θα κριθεί από τη στιγμή».

(protothema)