• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Καρφιά» Κοντονή στον ΣΥΡΙΖΑ: «Εχουμε φέουδα στο κόμμα – Φαινόμενα αρχηγισμού, λάθη που κακοφορμίζουν

«Καρφιά» Κοντονή στον ΣΥΡΙΖΑ: «Εχουμε φέουδα στο κόμμα – Φαινόμενα αρχηγισμού, λάθη που κακοφορμίζουν

Για φέουδα, φαινόμενα αρχηγισμού και λάθη που κακοφορμίζουν, κάνει λόγο ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 τόνισε ότι τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν με πειθαρχικά μέτρα.


«Αν νομίζουν κάποιοι ότι τα προβλήματα λύνονται με πειθαρχικά, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Είμαστε σε ένα σκοτεινό τούνελ, οι παρενέργειες λαθών κι επιλογών, οι οποίες δεν ήταν κατάλληλες, αρχίζουν σήμερα να κακοφορμίζουν», σημείωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής σημειώνει ότι η δημόσια αντιπαράθεση και ο επιθετικός λόγος μεταξύ στελεχών είναι ό,τι χειρότερο ενώ για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου υπογραμμίζει.

«Δεν είναι τάσεις, είναι ομάδες και βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακραίος φραξιονισμός, που προσβάλλει τις συλλογικές λειτουργίες του χώρου και του κόμματος».

«Έχουμε φέουδα μέσα στο κόμμα… κάνω έκκληση, αυτήν την κατάσταση μόνο τα μέλη του κόμματος μπορούν να αναστρέψουν, αν γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς και ας κρατήσουν για τους εαυτούς τους την κριτική σκέψη έναντι πάντων, ακόμη και εμού του ιδίου που σας μιλάω», σημειώνει.

Αιχμές Κοντονή και κατά Τσίπρα
Ο Σταύρος Κοντονής αφήνει αιχμές και για τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για «φαινόμενα αρχηγισμού που πλήττουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω».

Τέλος, αναφορικά με την πρόταση για συγκρότηση πειθαρχικού οργάνου, ο Σταύρος Κοντονής τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν:

«Αυτά που άκουσα περί πειθαρχικών οργάνων και ενδεχομένων διαγραφών, είναι ό,τι πιο αρνητικό φορτίο έχει η αριστερά στη πολυετή ιστορία της και προσφορά αγώνων στον τόπο. Αν νομίζουν μερικοί ότι μπορεί να λύσουν τα υπαρκτά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι, και όχι με πολιτικές πρωτοβουλίες, συλλογικότητα και συσπείρωση, τότε κάνουν πολύ μεγάλο λάθος», καταλήγει.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)