• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κάπνισμα στη Βουλή: Θα το κόψουν θέλουν δε θέλουν- Αποφασισμένος μέχρι και να ανακαλέσει την άδεια του καφενείου ο Κώστας Τασούλας

Κάπνισμα στη Βουλή: Θα το κόψουν θέλουν δε θέλουν- Αποφασισμένος μέχρι και να ανακαλέσει την άδεια του καφενείου ο Κώστας Τασούλας

Αυστηρές συστάσεις στον ιδιοκτήτη του καφενείου μετά την ανάρτηση της φωτογραφίες με τον Πολάκη να καπνίζει - Κενό ως προς την τιμωρία των βουλευτών

Συστάσεις και πρόστιμα για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου και ανάκληση της άδειας του καφενείου της Βουλής προβλέπει το σχέδιο του κοινοβουλίου για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας που δείχνει τον Παύλο Πολάκη με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καπνίζουν στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Κώστας Τασούλας ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη πως είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με δύο παλαιότερες εγκυκλίους. Του επισήμανε δε ότι το πρόστιμο που προβλέπεται ανέρχεται σε 500 ευρώ ενώ η μη συμμόρφωση οδηγεί σε ανάκληση της άδειας.

Ως μέτρο αποτροπής, και προκειμένου ο ίδιος να μην πληρώσει τα «σπασμένα» των αμετανόητων αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την προσεχή Δευτέρα τα τασάκια που βρίσκονται στον μοναδικό μικρό χώρο καπνιζόντων έξω από το καφενείο της Βουλής, να βιδωθούν, ώστε να είναι σταθερά και να μην είναι δυνατή η μετακίνησή  τους στο εσωτερικό, που μπορεί να οδηγήσει σε ευτράπελα «κυνηγιού» όσων δεν συμμορφώνονται.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής, διαπίστωσε ότι υπάρχει κενό ως προς την τιμωρία παραβατών βουλευτών, την οποία εξετάζει εάν θα αντιμετωπίσει με αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ή του Κανονισμού Δεοντολογίας των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας.

Εκτός από τον επικεφαλής του καφενείου πάντως προειδοποιητικά πυρά δέχτηκαν από τον κ. Τασούλα και υπηρεσιακούς παράγοντες και οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι επίσης οφείλουν να συμμορφωθούν με την απαγόρευση καπνίσματος στα γραφεία και όλους τους κλειστούς χώρους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή χρηματικού προστίμου.

(φώτο: Pexels-πηγή: protothema.gr)