«Κάναμε σαρδάμ», λένε στο ΠΑΣΟΚ μετά το «Θα αυξήσουμε κάποιους φόρους», vid

Νέα δήλωση-αβάντα υπέρ Μητσοτάκη...

Στην ΕΡΤ μίλησε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ελένη Χρονοπούλου η οποία κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το οικονομικό πρόγραμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ερωτώμενη για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είπε πως θα μειωθούν φόροι, πετώντας τη “βόμβα”:

«θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους».

Ακολουθεί ο επίμαχος διάλογος της Ελένης Χρονοπούλου με τους δημοσιογράφους Πάνο Αμυρά και Γιώργο Κουβαρά:

• Χρονοπούλου: Το έχουμε κοστολογήσει επιμέρους, απλά αν ξεκινήσω να σας το αναλύω θα χάσουμε χρόνο για τους τηλεθεατές.
• Αμυράς: Επειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων τί έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»?

• Χρονοπούλου: Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία,(αναλύει ΕΚΑΣ και νούμερα)
 Αμυράς : Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε? είδα στο πρόγραμμα σας ότι θα καταργήσετε έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα . Τί εννοείτε?
• Χρονοπούλου: Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή αντί να έχουμε σήμερα φόρο κατανάλωσης 60% που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι , να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά ανακατανέμοντας τους φόρους να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς .
• Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε.

• Χρονοπούλου : Ναι θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε.
• Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε , μια και το λέτε, ποιους θα μειώσουν όλοι το λένε, ποιους θα αυξήσετε είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε.

• Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.

Μετά τον σάλο και κάνοντας κάτι σαν…διορθωτική δήλωση, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral @omadaalithias αλλά δυστυχώς -για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε».

Μιλώντας στη συνέχεια στον ΣΚΑΪ, η ίδια δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Έκανα λεκτικό λάθος για την αύξηση φόρων. Αντί να πω δεν θα αυξήσουμε τους φόρους για τη μεσαία τάξη, είπα θα αυξήσουμε. Tην ώρα που έκανα το λεκτικό λάθος, σκέφτηκα, “ώπα τι είπα, το είπα σωστά; πώς σκεφτόμαστε… έκλεισα το θερμοσίφωνο;”». 

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί