• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καιρός ήταν- Τελειώνει το «μπάτε σκύλοι αλέστε»; Τι δήλωσε επίσημα η Ελλάδα για το μεταναστευτικό- (BINTEO)

Καιρός ήταν- Τελειώνει το «μπάτε σκύλοι αλέστε»; Τι δήλωσε επίσημα η Ελλάδα για το μεταναστευτικό- (BINTEO)

Ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα, είναι αναμφισβήτητα το μεταναστευτικό.

Αυτό ήταν και το κύριο θέμα συζήτησης, στη συνάντηση με τον επικεφαλής-εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ.Λεγκέρι συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Frontex στην Ελλάδα, Γρηγόριο Αποστόλου. Όπως έγινε γνωστό μέσα από σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου, ο κ.Κουμουτσάκος επεσήμανε την ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, η οποία είναι χώρα-σύνορο της Ευρώπης στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο αν.υπουργός, ανέφερε επίσης, πως η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της και ότι κρίνεται αναγκαία η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών-μελών και της Frontex. «Οι κοινές προκλήσεις απαιτούν κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Στη συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι και κατατέθηκαν προτάσεις, σύμφωνα με το υπουργείο, για την επιχειρησιακή ενίσχυση της συνεργασίας της Frontex με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών το καλοκαίρι του 2019, συγκριτικά με το θέρος του 2018.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους στην Ελλάδα εισήλθαν 5.608 παράτυποι μετανάστες, ενώ αποχώρησαν 358.

2.501 ήταν οι παράτυποι μετανάστες που μπήκαν στη χώρα τον Ιούλιο του 2018.

Είναι η πρώτη φορά που ακούμε να λέγεται σε τέτοια συζήτηση πως η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της στο μεταναστευτικό! Μέχρι σήμερα, επί ΣΥΡΙΖΑ, ακούγαμε ότι πρέπει να συμβάλουμε και εμείς στην επίλυση του προβλήματος και ως εκ τούτου να συνεχίσουμε να ακολουθούμε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, που έφερε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες παράνομα και μη στη χώρα μας, κάνοντάς μας να ασφυκτιούμε!

Επομένως, μεταξύ των άλλων, βλέπουμε μια αισθητή αλλαγή και στον τρόπο αντιμετώπισης, καθώς και τη στάση που κρατά η Ελλάδα απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα. Φυσικά καλά είναι τα λόγια, αλλά περιμένουμε να δούμε τις πράξεις.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •