Και όμως! Πίσω από την λέξη «π@π@ρι#ς» της Αυλωνίτου κρύβεται κάτι που λίγοι προσέχουν…

Όπως γνωρίζει πλέον όλη η Ελλάδα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, Μ,ιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αρχικά κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι λέει «τεράστιες κοτσάνες», ενώ στην συνέχεια, μετά από αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμο Γιακουμάτο, είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης «λέει π@π@ριές».

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ζητήθηκε φυσικά η παραπομπή της Ελένης Αυλωνίτου στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.

Ο χαρακτηρισμός είναι πρωτόγνωρος από Ελληνίδα πολιτικό και μάλιστα, εν γνώσει της, σε ζωντανή μετάδοση και όχι από μικρόφωνο που ξεχάστηκε ανοιχτό. Τώρα αν σκέφτηκε να το πει μόνη της ή κάποιος την παρότρυνε νωρίτερα, δεν το γνωρίζουμε.

Ενδεχόμενα αυτό συνέβη για δύο λόγους:

  • Η Αριστερά ή έστω ορισμένα στελέχη της έχουν «ζαλιστεί» από την εξουσία και θεωρούν πως είναι σε θέση να μιλούν όπως θέλουν για όποιον θέλουν.

Είναι όμως και κάτι άλλο που μας περνά από το μυαλό.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας πως «πέφτει», εξαιτίας των χειρισμών του στις πυρκαγιές αλλά και γενικά σε οικονομία, κοινωνία και εθνικά θέματα προσπαθεί να πιάσει τον παλμό μερίδας πολιτών, οι οποίοι κινούνται στον «αστερισμό» της «ευκολόπιοτης» θεωρίας του «όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι», χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις για τους πάντες. Δεν έχουν πια όρεξη, υπομονή ή την απαιτούμενη γνώση, προκειμένου να ακούσουν τους πολιτικούς.

Τι θα «συγκινήσει» λοιπόν περισσότερο αυτή την συγκεκριμένη και πολυπληθή μερίδα πολιτών-ψηφοφόρων;

Το «π@π@ριες» της κας Αυλωνίτου ή μια πολιτική εξαγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως, στην «παρούσα φάση», η θεωρία του «όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι» ευνοεί την κυβέρνηση της Αριστεράς, καθώς ισοπεδώνει την όποια υπαρκτή και ουσιαστική διαφορά από τον μεγάλο και μοναδικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάληψη της εξουσίας, δηλαδή την Νέα Δημοκρατία, την οποία και στόχευσε ο υβριστικός χαρακτηρισμός της κας Αυλωνίτου.

Ένας χαρακτηρισμός πους δεσπόζει μεταξύ των λέξεων που χρησιμοποιούνται στα σχόλια που γίνονται στα social media σε σχέση με τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας.

Αυτό στην Κουμουνδούρου φαίνεται πως το έχουν προσέξει.

Άλλωστε η «βρισιά» είναι που θα μείνει στους πολίτες και όχι η επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης που… «καταδικάζει» το περιστατικό.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu