• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • ΚΑΙ καθυστέρηση 4 μηνών ΚΑΙ κατέθεσαν ΑΛΛΗ τροπολογία για τους Έλληνες στρατιωτικούς – Ποιο το πολιτικό παρασκήνιο

ΚΑΙ καθυστέρηση 4 μηνών ΚΑΙ κατέθεσαν ΑΛΛΗ τροπολογία για τους Έλληνες στρατιωτικούς – Ποιο το πολιτικό παρασκήνιο

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μήνες από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ,

προκειμένου η ελληνική πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί και να λάβει μέτρα τα οποία ενδεχομένως να συμβάλλουν στην αποφυλάκισή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Κακές γλώσσες» λένε πως επιλέχθηκε αυτή η χρονική στιγμή, προκειμένου να πιστωθεί η τροπολογία στους ΑΝΕΛ, οι οποίοι περνούν δύσκολες πολιτικές ώρες, μετά την στήριξη που παρείχαν, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια.

Η τροπολογία κατατέθηκε στην Βουλή όχι από το Υπουργείο Άμυνας αλλά από τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Κώστα Κατσίκη, γεγονός που ενισχύει τα προαναφερθέντα, καθώς έχει σαφή στόχευση το δεύτερο συγκυβερνόν κόμμα και όχι το να πιστωθεί η κυβέρνηση συνολικά την πρωτοβουλία.

Ορίζει ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται  ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

ΩΣΤΟΣΟ:

Η τροπολογία δίνει ουσιαστικά χρήματα στους δύο στρατιωτικούς προς ενοικίαση κατοικίας στην Τουρκία, κάτι που δύσκολα θα γίνει αποδεκτό από το τουρκικό δικαστήριο. Εναπόκειται δηλαδή στην κρίση των Τούρκων αν θα δεχτούν ως μόνιμη κατοικία, το σπίτι που ΘΑ νοικιάσουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί με αυτά τα λεφτά.

Εξηγώντας την τροπολογία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί υπηρετούν στην Τουρκία.

Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), η οποία όριζε την μετάθεση των δύο στρατιωτικών στο Ελληνικό Προξενείο της Ανδριανούπουλης ή έστω της Σμύρνης, ως στρατιωτικοί ακόλουθοι, προκειμένου να μπορούν να δηλώσουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και έτσι να αποφυλακιστούν.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή θα παρουσιασθούν εκ νέου στο δικαστήριο οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu