• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Κ.Μητσοτάκης: «Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου – Θα μειώσουμε τις εισφορές για μισθωτούς και ελ.επαγγελματίες»

Κ.Μητσοτάκης: «Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου – Θα μειώσουμε τις εισφορές για μισθωτούς και ελ.επαγγελματίες»

Συνέντευξη παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Ο ίδιος σχολίασε το σοβαρό θέμα με τις μηνύσεις του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αλλά και τις προσπάθειες σύλληψης του στελέχους της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη χθες και να ζητείτε η σύλληψη της κυρίας Ζαχαράκη για ένα πολιτικό σχόλιο. Ο κάθε πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη, αλλά το θέμα είναι το ότι ο κ. Βαξεβάνης το έκανε εντός του αυτοφώρου.

Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, εμείς κρίνουμε την πολιτική αντίδραση του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος δεν είναι ένας ιδιώτης, είναι ο βραχίονας λάσπης που χρησιμοποιεί το Μαξίμου για να επιτεθεί σε μένα και στην οικογένειά μου. Δεν θα επιτρέψουμε τη διολίσθηση της πολιτικής ζωής.

Η ΝΔ δε θα αφήσει αναπάντητη καμία προσωπική επίθεση. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μου.

Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου, δεν λύνονται τα θέματα αυτά με συλλήψεις. Πάντοτε υπάρχει η επιλογή της αστικής δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα είναι σόου. Η ΝΔ ούτε τρομοκρατείται και ούτε φιμώνεται».

Αναφορές στην οικονομία και τα εργασιακά

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι χρειάζονται αλλαγές και στο ύψος των εισφορών. «Θέλουμε να μειώσουμε εντός 4ετίας σε 15% από 20% τις κύριες εισφορές» σημείωσε συγκεκριμένα.

Αναφέρθηκε στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την αντικατάστασή του από ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων. Έδωσε έμφαση στην ανταποδοτικότητα του συστήματος που τώρα τιμωρεί την εργασία αντί να την επιβραβεύει.

Σημείωσε ότι χρειάζεται να διαφυλαχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα καθώς η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Είναι τραγική η αποτυχία Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη τόνισε.

«Οι μειώσεις φόρων που θέλουμε είναι κοστολογημένες. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες οι οποίες ακόμα και σήμερα μεγαλώνουν. Δεν θα κάνουμε απολύσεις.

Σήμερα γίνονται προσλήψεις εκεί που δεν έχουμε ανάγκη. Πρώτη προτεραιότητα είναι υγεία, δεύτερη οι παιδικοί σταθμοί και τρίτη η Παιδεία. 

Παράλληλα θέλουμε να μειώσουμε εντός 4ετίας σε 15% από 20% τις κύριες εισφορές, με το βάρος να ρίχνεται στην αρχή της 4ετίας».

Για τη δικαιοσύνη

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ενώπιον του Αντώνη Σρόιτερ πως η κυβέρνηση της ΝΔ πρόκειται να καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος συνεχίζει να ισχύει παρα την αλλαγή σκυτάλης στο αρμόδιο Υπουργείο.

Για τον τελευταίο ανασχηματισμό και την κυβέρνηση της ΝΔ

Για τον ανασχηματισμό είπε ότι «πέρασε και δεν ακούμπησε, ήταν ένας αδιάφορος ανασχηματισμός μίας κυβέρνησης που φεύγει, κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον. Εκείνο όμως που είναι αντιαισθητικό είναι το τεράστιο σχήμα».

Για την δική του κυβέρνηση , ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι θα είναι ένα μικρό και σφιχτό σχήμα, δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί σε κανένα υπουργείο, θα υπάρξουν συγχωνεύσεις υπουργείων.

«Θα ήθελα ακόμη και τους δύσπιστους πολίτες να τους εκπλήξω» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Θέλω να κυβερνήσω με την γενιά μου και με μικρότερους. Πρόσωπα με φθορά εξουσίας δεν θα τα δείτε στην κυβέρνησή μου αλλά θα δείτε πρόσωπα που δεν θα είναι από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. Θα κάνω τις πιο αξιοκρατικές επιλογές όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τις θέσεις γενικών γραμματέων και στελεχών για όλο το δημόσιο, δεν έχω να εκπληρώσω εσωκομματικά γραμμάτια».

Για το Σκοπιανό

Ο ίδιος μιλώντας για την συμφωνία για το σκοπιανό τόνισε ότι είναι προβληματική και ότι το τηλεγράφημα των Wikileaks απέδειξε ότι η μόνιμη διεκδίκηση των Σκοπίων, περισσότερο και από το όνομα ήταν η «μακεδονική» ταυτότητα και η γλώσσα.

«Αυτό το δώσαμε δίχως να πάρουμε κάτι σε αντάλλαγμα. Αυτό κουμπώνει σε ένα αλυτρωτισμό που δεν είχε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο».

Ρώτησε δε «πώς αισθάνονται οι Έλληνες όταν ακούνε τον κ. Ζάεφ να λέει ότι είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά».

Είπε ακόμη ότι «δεν θα την κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη βουλή αν γίνουμε κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να αλλάξουμε τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας…»

Είπε ακόμη ότι αν δεν κυρωθεί δεν υπάρχει συμφωνία ωστόσο αντίθετα με την προοπτική της ΕΕ, η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι σύντομη διαδικασία και «η διαδικασία για το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu