• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κ.Μητσοτάκης: «Μονόδρομος η μείωση φόρων – Μην προτιμήσετε την παραλία από τις εκλογές, θα αποφασίσουν άλλοι για εσάς»

Κ.Μητσοτάκης: «Μονόδρομος η μείωση φόρων – Μην προτιμήσετε την παραλία από τις εκλογές, θα αποφασίσουν άλλοι για εσάς»

Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στη ΔΕΗ, ανέφερε ο πρόερος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τόνισε ότι η ΝΔ θα διασώσει την Επιχείρηση.

Επίσης, σημείωσε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και για την υπόθεση της NOVARTIS, εφόσον φθάσει το θέμα από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, ποιοι και πώς τη μεθόδευσαν, όπως έχει καταγγελθεί.

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά οι πολίτες στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

«Μην αφήσετε άλλους να αποφασίσουν για τις ζωές σας, πριν πάτε στην παραλία ή και μετά», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κύριος Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευσή του για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στο πρώτο κιόλας νομοσχέδιο της κυβέρνησής του, αναφέροντας πως κατά την ομιλία του την Κυριακή στα Μουδανιά, «με έπιασε ένα νέο παιδί που μου είπε ότι πέρασε στο πανεπιστήμιο, στο ΑΠΘ και μου είπε “σου ζητώ ένα πράγμα να μην έχω μπαχαλάκηδες, να μην έχω ναρκωτικά στο πανεπιστήμιο”. Του υποσχέθηκα ότι στο πρώτο μας νομοσχέδιο θα είναι η κατάργηση του ασύλου».

«Οι φόροι θα μειωθούν γιατί πρέπει να μειωθούν, είναι μονόδρομος για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης», τόνισε, εξηγώντας πως «ο κύριος Τσίπρας υπερφορολόγησε την μεσαία τάξη και την διέλυσε για να μοιράζει επιδόματα στους εκλογικούς του πελάτες. Εμείς θα επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη μέρος όσων της πήραν».

Ο κύριος Μητσοτάκης μάλιστα ανέφερε πως για όσα υπόσχεται έχει ήδη συζητήσει με την Ευρώπη: Οι πρώτες μειώσεις των φόρων για τις οποίες δεσμεύομαι χωράνε στο υφιστάμενο πλαίσιο και δεν υπάρχει χώρος για αμφισβήτηση, μιλάω υπεύθυνα και έχω συζητήσει με την Ευρώπη, η συζήτηση γίνεται για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των φόρων, είπε.

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς και σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

ΦΩΤΟ eurokinissi