• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κ.Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τον παγκόσμιο Ελληνισμό-Τέλος η μικρή «ελίτ» που ταλαιπωρεί εκατομμύρια Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τον παγκόσμιο Ελληνισμό-Τέλος η μικρή «ελίτ» που ταλαιπωρεί εκατομμύρια Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάβρος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Μεταξύ των άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με αφορμή την προχθεσινή απεργία και την ανάρτηση που είχε κάνει στα social media: «Μόλις προχθές, η Ελλάδα που λαχταρά να τρέξει μπροστά ένιωσε και πάλι γύρω της τα σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη»

Και έτσι, συνέχισε, μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν εκατομμύρια πολίτες. Με μία απεργία που έγινε γιατί; Γιατί με τις νέες ρυθμίσεις, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες χάνουν τα προνόμια τους! Τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν! Και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται, πλέον, από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία.

Γι’ αυτό ακριβώς θέλησα να παρέμβω και προσωπικά στο θέμα. Για να μιλήσω στο όνομα των πολλών κατά της αυθαιρεσίας των λίγων. Και να δηλώσω ότι, επιτέλους, δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα και μερικά δισεκατομμύρια στην εθνική οικονομία!”.

Επιστολική Ψήφος:

Αναφαίρετο δικαίωμά τους οι νέοι στο εξωτερικό να ψηφίζουν με όλους τους Έλληνες από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει και στη χώρα μας την επιστολική ψήφο. Να ενώσει έτσι τον παγκόσμιο ελληνισμό. Είναι κάτι αυτονόητο. Το χρωστάμε στα μυαλά και στα χέρια μας που ζουν και προοδεύουν εκτός συνόρων. Πρέπει η Βουλή με 200 ψήφους και μετά από διάλογο που είμαι διατεθειμένος να κάνω, να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

Με το βλέμμα σε εκείνους που κοιτάζουν μπροστά:

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, δήλωσε πως «το βλέμμα μας είναι προσηλωμένο στα παιδιά που κοιτάζουν καθημερινά μπροστά. Που σηκώνονται νωρίς το πρωί και που κοιμούνται αργά το βράδυ για ένα αβέβαιο μεροκάματο. Στο χωριό, στην πόλη, στο χωράφι, στην καφετέρια, στο εργοστάσιο, στο δρόμο ως μεταφορείς.

Αταλάντευτος στόχος μας είναι να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα αυτών των νέων στην εργασία. Αλλά και το δικαίωμά τους σε μια δίκαιη εργασία.

Οι ρυθμίσεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες μέρες αποβλέπουν ακριβώς σε αυτό: Στην όσο το δυνατόν πιο ταχεία αντικατάσταση της μερικής εργασίας από την πλήρη εργασία. Έχουμε κηρύξει πόλεμο στην αδήλωτη εργασία και θα τον κερδίσουμε. Είναι για το καλό της δικιάς σας γενιάς πάνω από όλα.

Για αυτό προβλέπουμε προσαύξηση της τάξης του 10% σε όσους χρειαστεί να δουλέψουν πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα. Έτσι θα γίνει αντιληπτό στους κακόπιστους εργοδότες ότι ο εργαζόμενος δεν είναι απροστάτευτος.

Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

Η αντιπολίτευση, μάλιστα, είχε το θράσος να μας ασκήσει κριτική.

Γιατί; Επειδή δίνουμε περισσότερη ελευθερία στους εργαζόμενους. Μας κατηγόρησαν ότι είμαστε με τους λίγους, τους προνομιούχους. Ποιοι; Εμείς που μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους και ρίχνουμε τη φορολογία των χαμηλών εισοδημάτων από το 22% στο 9%. Γιατί εμείς αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, τόνισε ο πρωθυπουργός.