Κ.Μητσοτάκης: «Ενωμένο το Έθνος των Ελλήνων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Κίσσαμο έφτασε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός ανέφερε: “Γιορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην ελληνική περιφέρεια, στην Κίσσαμο. Με αυτό τον τρόπο τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας και αντλούμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το προνόμιο του σημαιοφόρου επανήλθε στους άριστους μαθητές.

“Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι απλά μια ευκαιρία να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας είναι μια ευκαιρία και με πράξεις να αποδείξουμε πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του ελληνισμού. Γι αυτό και δίνω εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει να μπορέσουμε να χορηγήσουμε το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων. Είναι μία έμπρακτη απόδειξη του πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα. Και γνωρίζω καλά ότι η λύση η οποία έχει συμφωνηθεί μπορεί να μην είναι η καλύτερη, αποτελεί όμως μία πρώτη έμπρακτη απόδειξη της συναίνεσης την οποία απαιτεί να αποδεικνύει το πολιτικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που χρονίζει επί πολλές δεκαετίες και επιτέλους πιστεύω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να το λύσουμε.

“Μετά από μία δεκαετία κρίσης η πατρίδα μας ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Καύσιμο για αυτόν τον υγιή πατριωτισμό που συμβολίζει την 28η Οκτωβρίου δεν είναι άλλο από την ενότητα του έθνους από το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα και από το συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς τελικά θα επιτύχουμε το στόχο μας.

“Σε αυτή την προσπάθεια, όλες οι Ελληνίδες όλοι οι Έλληνες θα συμβάλλουν έτσι ώστε να μπορέσει να ξημερώσει για την πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα, Χρόνια πολλά σε όλους”

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...