• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κ.Κυρανάκης: «Ζητάμε από τους Έλληνες, καθαρή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας»- «Με Σαμαρά το 2014 μειώθηκε η ανεργία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Κυρανάκης: «Ζητάμε από τους Έλληνες, καθαρή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας»- «Με Σαμαρά το 2014 μειώθηκε η ανεργία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου "Παρεμβάσεις" στο Blue Sky στις 20/2/2019.

Αρχικά η συζήτηση «άναψε», με την αναφορά του Δημήτρη Σακκελάρη, οτι ο Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, …στοχοποιείται από τα συστημικά media.

Αυτό επέφερε άμεση αντίδραση του Κώστα Κυρανάκη, ρωτώντας «ποια κανάλια στοχοποιούν τον Πολάκη;» δίχως να πάρει απάντηση από τους παρευρισκόμενους.

Κατόπιν ο Άκης Παυλόπουλος, είπε στον υποψήφιο με τη ΝΔ στα Νότια β΄ Αθηνών, ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση φαίνεται η ΝΔ να έρχεται σε αμηχανία με τις παροχές Τσίπρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα επιδόματα, την αύξηση του μισθού, με τις δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, με τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στους Δήμους κτλ.

Όλα αυτά μπορούν να παράγουν πολιτικό κεφάλαιο για τον Τσίπρα και έτσι έχετε φτιάξει μια ατζέντα θεμάτων στα οποία χτυπάμε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις, κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Ο Κώστας Κυρανάκης απαντώντας, είπε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν συμφωνεί με αυτό που περιγράψατε». Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην δημοσκόπηση της Public Issue, λέγοντας, η αυτοδυναμία σε πεντακομματική Βουλή δίνει μια αυτοδυναμία 173 εδρών στη ΝΔ, καταλήγοντας ότι αυτό έχουμε να το δούμε στη χώρα από το 1974.

Μετά από μερικές εντάσεις και αντίλογο επάνω στην εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων της Public Ιssue, η συζήτηση συνεχίστηκε με τον Κώστα Κυρανάκη να λέει πως ο βασικός μισθός έπρεπε να έχει αυξηθεί από το 2015 με το νόμο Βρούτση-Σαμαρά, ενώ τόνισε πως οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε υποσχέσεις για πράγματα που θα γίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε επίσης ο υπόψήφιος με τη ΝΔ, στην επικείμενη ανακοίνωση του πρόγραμματος Υγείας της ΝΔ, όπου αναμένεται για αύριο, Σάββατο το πρωί. Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα είναι άθλιο, υπάρχουν καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους είπε χαρακτηριστικά, πράγμα που προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις με τον Κώστα Κυρανάκη να υπογραμμίζει ότι «το σύστημα υγείας είναι χειρότερο απ οτι το παραλάβατε, πολύ χειρότερο, όπως είναι όλα χειρότερα».

Κλείνοντας το θέμα, ο Κώστας Κυρανάκης, είπε όταν ο Κύριος Πολάκης θέλει μια απάντηση για την ουσία της πολιτικής του μπορεί να ρωτήσει τους ασθενείς, οι οποίοι κάνουν ουρές στα δημόσια νοσοκομεία, βλέποντας
μια άθλια κατάσταση.

Κι εμείς όμως έχουμε δικαίωμα να τον ρωτήσουμε, συνέχισε, θέτοντας το εξής ερώτημα:

«Αν ένας άνθρωπος από τα λαϊκά στρώματα,πάει στην Attica Bank αύριο και ζητήσει ένα δάνειο 100.000 ευρώ θα το πάρει;» ρώτησε προσωπικά τον κ.Παυλόπουλο, για να πάρει την απάντηση “υποθέτω πως όχι”.

Κατόπιν έθεσε το θέμα του επιτοκίου με το οποίο πήρε το περιβόητο δάνειο ο Πολάκης.

«Μπορεί η Attica Bank, να ανακοινώσει το επιτόκιο με το οποίο πήρε το δάνειο ο κ.Πολάκης ;» ρώτησε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ψεύτικα εισοδήματα Πολάκη λέγοντας, πως «δήλωνε πολύ λιγότερα από όσα είπε ότι έβγαζε, άρα είπε ψέμματα και σε αυτό ο κ.Πολάκης», ενώ αναφέρθηκε και κατά του κ.Βαξεβάνη.

Χαρακτηριστικά είπε ότι ο κ.Βαξεβάνης ισχυρίστηκε οτι πήρε τον διάλογο Στουρνάρα-Πολάκη, από τη γραμματεία του Στουρνάρα, ενώ ο κ.Πολάκης μετά είπε οτι έχει ισχυρό μνημονικό, ρωτώντας τι από τα δυο ισχύει τελικά;

«Πρέπει να εξηγήσει και η Attica Bank και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετέχει ο κ.Πολάκης για ποιο λόγο υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον υπουργό του και τον απλό Έλληνα πολίτη.»

Επόμενο θέμα συζήτησης ήταν η οικονομία. Ο Άκης Παυλόπουλος ρώτησε τον Κώστα Κυρανάκη, για το πως σκοπεύουν να κάνουν αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμερικανικό κανάλι, το ότι δηλαδή ένα μήνα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης θα μειώσει τους φόρους.

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ, απάντησε ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον κ.Μητσοτάκη δέκα συγκεκριμένα μέτρα, που αφορούν τη μέιωση των δαπανών στο δημόσιο. Τα λεφτά στο δημόσιο θα πάνε στην αστυνομία, στην πυροσβεστική, στην υγεία, στην παιδεία, εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.

«Το μισθολογικό κόστος, συνέχισε, στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκε κατά 2 δισεκατομμύρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε συνειδητά να αυξήσει όλους τους φόρους και να εισάγει νέους φόρους με αντάλλαγμα να αυξήσει τις μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου. Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε» είπε.

Απαντώντας στον Χατζηνικόλα, είπε, οι θεσμοί εδώ και τέσσερα χρόνια λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, μειώστε φόρους και εισφορές και κάντε την οικονομία σας πιο ανταγωνιστική. ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν το έκανε αυτό αλλά αύξησε φόρους και εισήγαγε νέους φόρους.

Ένας στους τρεις Έλληνες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αμείβεται με μισθό 319 ευρώ. Το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ. Με αυτούς τους μισθούς υπάρχει η ανάπτυξη που λέει ο κ Σακελλάρης; Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υψηλών φόρων και των εισφορών στις Ελληνικές επειχειρήσεις, είπε.

Τέλος ο Κώστας Κυρανάκης τόνισε, «ζητάμε από τον Ελληνικό λαό καθαρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας. »