Κ.Κυρανάκης: «Θα ξερουμε πόσοι μπαίνουν, ποιοί μπαίνουν και τι σκοπούς έχουν» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν ανοίγουμε τα σύνορα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει κλειστά κέντρα. Τα κλειστά κέντρα γίνονται με ευρωπαϊκά κονδύλια», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έχοντας απέναντι τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ακολουθεί πολιτική ανοιχτών συνόρων , άρα δεν πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.

«Τώρα η πολιτική σκληραίνει, αναβαθμίζεται η Ατζέντα του μεταναστευτικού. (…) Τα μέτρα, τα οποία θα εφαρμόσουμε είναι 1. Πιο αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα, στον Έβρο αυστηροποιούνται ήδη οι έλεγχοι, 2. Δημιουργούνται ήδη τα κλειστά κλειστά κέντρα, 3. Έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται οι νέες ρυθμίσεις που ψηφίσαμε για τις απελάσεις. Είναι διαφορετικό να είναι ένας παράνομος μετανάστης υπό καθεστώς αιτούντος ασύλου και διαφορετικό υπό καθεστώς διοικητικής πράξης απέλασης. Όταν είσαι υπό απέλαση κάποια στιγμή θα πρέπει να φύγει. Αυτό είναι μια σημαντική διαφορά με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο Κ.Κυρανάκης και σημείωσε, εξηγώντας στους πολίτες των νησιών που δικαιολογημένα αντιδρούν:

«Οι αλλοδαποί σε κάθε περιοχή δεν θα είναι πάνω από το 1% του πληθυσμού ανά τοπική περιφέρεια. Όταν ένα κλειστό κέντρο αντί για 20.000 άτομα έχει μέσα χίλια, κάνεις πιο γρήγορα διαχείριση των αιτήσεων. Όσοι είναι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν πιο γρήγορα, όσοι έχουν ανάγκη φροντίδας (ασυνόδευτα προσφυγόπουλα) θα τα φροντίζουμε με βάση το διεθνές Δίκαιο».

«Μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να γνωρίζει αυτοί που έρχονται μέσα στην χώρα παρανόμως ποιοι είναι, από πια χώρα έρχονται, με ποιο σκοπό ήρθαν κτλ. Δεν μπορεί η Ελλάδα να θέλει να είναι μια ισχυρή δύναμη στην ΝΑ Μεσόγειο, αν δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι μπαίνουν μέσα, πόσοι μπαίνουν και τι σκοπούς έχουν», κατέληξε, υπερασπιζόμενο τα κλειστά κέντα για τους παράνομους μετανάστες.

Δείτε το βίντεο:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί