• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κ.Κυρανάκης: «Στηρίζουμε τους Έλληνες» – «Θέλουμε να λύσουμε το δημογραφικό της Ελλάδας και όχι των άλλων χωρών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Κυρανάκης: «Στηρίζουμε τους Έλληνες» – «Θέλουμε να λύσουμε το δημογραφικό της Ελλάδας και όχι των άλλων χωρών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη θέση του όσον αφορά στο επίδομα και τη στήριξη των ελληνικών οικογενειών, αλλά και για όσα του καταλογίζονται έδωσε μέσα από την εκπομπή One Talk ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στα Νότια της β' Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.Ο κ. Κυρανάκης, μιλώντας στον Δημήτρη Μανιάτη διευκρίνισε πως δεν έχει κάτι να ξεκαθαρίσει και πως μπορεί μόνο να επαναλάβει την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη «η οποία είναι γνωστή εδώ και 12 μήνες και αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού».

Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε πως το νέο αυτό επίδομα θα δοθεί, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλεγεί πρωθυπουργός, για κάθε παιδί που γεννιέται από Έλληνες γονείς, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών που θα έχουν έναν Έλληνα γονιό, αφού τότε το παιδί θα μπορεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια.

«Εγώ ποτέ δεν είπα πράγματα που γράφτηκαν, ακούστηκαν, λέχθηκαν και αποτέλεσαν περιεχόμενο επιθέσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα» τόνισε και συμπλήρωσε «σε μια εθνική πολιτική που αφορά το δημογραφικό της Ελλάδας δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους Έλληνες φορολογούμενους να χρηματοδοτήσουν με τους δικούς τους φόρους επιδότηση γεννήσεων για αλλοδαπούς υπηκόους».

Κληθείς να απαντήσει τι θα συμβεί με πολλούς αλλοδαπούς, οι οποίοι εργάζονται και πληρώνουν φόρους στη χώρα μας για πολλά χρόνια τόνισε πως «αν κάποιος είναι 10 ή 15 χρόνια στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το απαραίτητο χρονικό όριο, ώστε να μπορεί να κάνει αίτηση πολιτογράφησης και να γίνει Έλληνας πολίτης.

Έτσι θα έχει και το παιδί του το δικαίωμα να λάβει το συγκεκριμένο επίδομα». «Εδώ θέλουμε να λύσουμε το δημογραφικό της χώρας μας, αν οι Έλληνες πληρώνουν με τους φόρους τους επιδότηση γεννήσεων μιας άλλης χώρας, λύνουν το δημογραφικό μιας άλλης χώρας.

Είναι τόσο αυτονόητο αυτό το πράγμα, που δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο έγινε όλος αυτός ο ντόρος, ειδικά από τη στιγμή που εδώ και 12 μήνες το λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης» συμπλήρωσε. Και κατέληξε λέγοντας «Δεν είναι δικιά μου πρόταση, όπως γράφτηκε, ούτε ο Κυρανάκης είπε όλα τα επιδόματα θα δίνονται μόνο σε Έλληνες, όπως επίσης γράφτηκε. Πρόκειται για στοχοποίηση, με στρέβλωση τίτλων, στην οποία είμαι συνηθισμένος, αλλά ελπίζω στις 8 Ιουλίου να σταματήσουμε να το βλέπουμε, ώστε να μιλάμε με πραγματικά δεδομένα».

Ερωτηθείς σχετικά με τη μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις και κατά πόσο αυτό ενδέχεται να επηρεάσει ψηφοφόρους του κόμματος, ώστε να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα προτιμώντας να περάσουν την 7η Ιουλίου στην παραλία, απάντησε πως «εμείς ζητάμε από τον κόσμο να μην εφησυχάζει. Του λέμε ότι έχουμε μετά από πολλά χρόνια μια μεγάλη ευκαιρία».

«Μια αυτοδύναμη ΝΔ θα μπορεί με ελεύθερα τα χέρια της να κάνει ακριβώς αυτά που υπόσχεται. Να δούμε αυτά που είναι γραμμένα στο πρόγραμμά μας να γίνονται πράξη χωρίς εμπόδια και χωρίς εξαρτήσεις από άλλα κόμματα». Κληθείς να σχολιάσει την κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αν αυτή θα αποτελείται από κομματικά στελέχη ή από τεχνοκράτες, απάντησε ότι χρειάζονται και τα δύο.

Ειδική αναφορά έκανε και στην αποκάλυψη πως ο νέος ποινικός κώδικας δίνει την δυνατότητα της αποφυλάκισης στα μέλη της 17Ν.

Τέλος, μίλησε για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στην ασφάλεια, όσο και στην οικονομία.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...