• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κ.Κυρανάκης στη Βουλή- Προκάλεσε αντιδράσεις- Τι είπε για την κατάργηση του ασύλου ανομίας και για τον ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Κυρανάκης στη Βουλή- Προκάλεσε αντιδράσεις- Τι είπε για την κατάργηση του ασύλου ανομίας και για τον ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σήμερα, είναι μια μεγάλη και σημαντική μέρα», ανέφερε, ξεκινώντας την ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης.

Είναι η μέρα, που χωρίς σύνδρομα ενοχής, κάνουμε το πρώτο βήμα για να φτιάξουμε τα πανεπιστήμια της επόμενης δεκαετίας.

Είναι η μέρα που μια από τις πιο εμβληματικές δεσμεύσεις της ΝΔ, γίνεται πράξη. Είναι η μέρα, που η Ελληνική Βουλή ψηφίζει, ώστε τα παιδιά που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες, να είναι η πρώτη γενιά που θα μπει σε πανεπιστήμια χωρίς άσυλο ανομίας.

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ μεγαλύτερη τιμή, ως νέος βουλευτής, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που καλούμαι σήμερα να ψηφίσω, να είναι η κατάργηση του ασύλου, για την οποία και προσωπικά αγωνίστηκα, ως φοιτητής δημόσιου πανεπιστημίου, έχοντας απέναντι τους επαγγελματίες της κατάληψης….κάποιοι από τους οποίους αποχωρούν και τώρα από την αίθουσα, πρόσθεσε.

Τα τελευταία του λόγια προκάλεσαν ένταση εντός της Βουλής.

Ο μόνος δημόσιος χώρος, που δεν υπάρχει άσυλο ιδεών, είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο, συνέχισε. Οπουδήποτε αλλού, μπορείς να πεις ελεύθερα τις ιδεές σού. Μόνο στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα, τόνισε.

Κατόπιν απευθύνθηκε στην κ.Χρηστίδου, λέγοντας, πως ο ο νόμος προβλέπει πως οι πρυτανικές αρχές ενημερώνουν την αστυνομία και ζητούν από αυτή να παρέμβει, όχι το αντίστροφο.

Όσον αφορά τις κριτικές για ανερχόμενο καθεστώς αστυνομοκρατίας, ο «γαλάζιος» βουλευτής, ανέφερε: «Έτσι φαντάζεστε το ρόλο ενός αστυνομικού; Αλήθεια, οι δυο αστυνομικοί που έχετε δίπλα σας, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, και σας ακολουθούν όπου πηγαίνετε, κάποιοι από εσάς είχατε και περισσότερους, εσείς έχετε έναν, κάποιοι συναδελφοί σας και ως υπουργοί είχαν και 20 και 25 και 30!

Αυτός είναι ο σεβασμός, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στο ρόλο του αστυνομικού που προστατεύει τη δική σας ασφάλεια; Τι κάνει ο αστυνομικός δίπλα σας; Σας εμποδίζει να διακινήσετε ελεύθερα τις ιδέες σας;

Όταν οι αστυνομικοί προστατεύουν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοί, ενώ όταν είναι να προστατεύσουν τη ζωή χιλιάδων φοιτητών, των δικών σας παιδιών, είναι κακοί;

«Σοβαρευτείτε λίγο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του, παρακάτω:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •