• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κ.Κυρανάκης: «Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει στους Σκοπιανούς την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονικός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Κυρανάκης: «Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει στους Σκοπιανούς την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονικός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή του OPEN, "Ώρα Ελλάδος 5:30", βρέθηκε σήμερα, (29/3/2019), ο υποψήφιος με τη ΝΔ στα Νότια της β'Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Καλεσμένος ήταν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ K.Ζαχαριάδης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με θέμα το νέο «νόμο Κατσέλη». Ο Κώστας Κυρανάκης είπε πως «η κοινωνία έχει φτωχοποιηθεί, πράγμα που κατά τη γνώμη μου είναι στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λέει ότι είναι υπέρ των αδυνάμων και υπέρ των φτωχών, άρα στρατηγική του επιλογή είναι να αυξάνονται οι αδύναμοι και οι φτωχοί.

Τότε παρενέβη ο κ.Ζαχαριάδης και ρώτησε: «Από που προκύπτει αυτό;»

Προκύπτει από την πραγματικότητα και από αυτό που κάνει η αριστερά σε όλο τον πλανήτη. «Εγώ ξέρω τι λέτε και ξέρω τι κάνετε. Αυτό που λέτε και αυτό που κάνετε, ταυτίζεται σε αυτό το επίπεδο» πρόσθεσε ο υποψήφιος με τη ΝΔ.

Κατόπιν αναφέρθηκαν στο τι προβλέπει ο νέος νόμος όσον αφορά τους συνεπείς δανειολήπτες.Εν συνεχεία, ο Κ.Ζαχαριάδης δέχτηκε μια ερώτηση, όσον αφορά το αν έχει κοστίσει στην κυβέρνηση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Απάντησε πως «το ορθό για τη χώρα δεν μπορεί να μετριέται δημοσκοπικά.
Νομίζω ότι κάναμε το σωστό και σιγά σιγά κερδίζει έδαφος και στο εσωτερικό της Ελληνικής κοινωνίας και θα αποδειχθεί και μακροπρόθεσμα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Ο επιχειρηματικός κόσμος, πλειοψηφικά στη Βόρεια Ελλάδα είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο σύνδεσμος βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας είχε ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σχετικά με τις δηλώσεις Ζαεφ, για το ότι πήρε τη Μακεδονική ταυτότητα, ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

« Ο Ζόραν Ζάεφ απαντάει και σε επικρίσεις στο εσωτερικό της χώρας του. Η συμφωνία είναι αυτή, εμείς πήραμε το όνομα που είναι ERGA OMNES και ήταν στρατηγική της χώρας για δεκαετίες και θεωρούμε πως όλοι
όσοι όσοι είχαν επιχειρηματικές σχέσεις με τη γειτονική χώρα όλα αυτά τα χρόνια ξέρουν τις δυσκολίες, όπως ότι στο διεθνές εμπόριο έβρισκαν ταμπέλες με «Μακεδονία» σκέτο ενώ τώρα βρίσκουν ταμπέλες με «Βόρεια Μακεδονία».

Παίρνοντας τον λόγο ο Κώστας Κυρανάκης είπε πως δεν ισχύει αυτό που είπε ο Κ.Ζαχαριάδης, δεν είναι η πλειοψηφία των επιχειρηματιών στη Β.Ελλάδα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως και δεν ισχύει αυτό που είχε πει ο κ.Τσίπρας πριν λίγους μήνες στους εταίρους, ότι αυτοί που διαδήλωναν στο Σύνταγμα ήταν κάποιοι ελάχιστοι ακραίοι και όσοι σκέφτονται λογικά στη χώρα, είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συνέχισε λέγοντας πως «αν δεν θέλεις να λυθεί ένα πρόβλημα στη χώρα, φτιάχνεις μια επιτροπή».

«Για τα Μακεδονικά προϊόντα θα φτιαχτεί μια επιτροπή. Αυτή η επιτροπή, δημιουργεί σήμερα κάποια πολύ σημαντικά προβλήματα στην οικονομία μας. Τα Μακεδονικά προϊόντα δεν προστατεύονται».

«Έχουν πάει στον ΟΗΕ οι σύλλογοι των Σκοπιανών και διεκδικούν αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονικός» για τα προϊόντα τους. Αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε εμείς σαν ΝΔ, σαν επόμενη κυβέρνηση».

«Πρέπει να πάμε επιθετικά προς το εξωτερικό και να διασφαλίσουμε το BRAND της Ελληνικής Μακεδονίας, χωρίς να παίζουμε άμυνα».

Τέλος αναφέρθηκαν και στην υποψηφιότητα Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε όλη τη συζήτηση παρακάτω:


  • 155
  •  
  •  
  •  
  •  
  •