• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κ.Κυρανάκης: «Εμείς ζητάμε εκλογές, η κυβέρνηση τις αποφεύγει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Κυρανάκης: «Εμείς ζητάμε εκλογές, η κυβέρνηση τις αποφεύγει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης βρέθηκε στην εκπομπή "Σήμερα" του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου, απέναντι στη Μαρία Ρεπούση σήμερα, 3/5/2019.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υποψήφιος με τη ΝΔ στα Νότια της β’ Αθηνών, αναφέρθηκε στα ντοκουμέντα που είδαν εχθές το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την πύρινη τραγωδία στο Μάτι.

Όπως ο ίδιος είπε, αυτό που του έμεινε από το βίντεο, είναι το ότι ακούγεται η φωνή ενός πυροσβέστη που καλεί να κινηθούν βάσει πλάνου και να πάνε κάπου συγκεκριμένα και τότε ένας συνάδελφός του, απάντησε πως έχουν εντολή υπουργού να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Αντί λοιπόν να ακολουθηθεί το επιχειρησιακό πλάνο, «για να μην βρουν μπλέξιμο από τον υπουργό», έγιναν πολλά λάθη που οδήγησαν στην κατάσταση που όλοι ξέρουμε.

«Δεν γίνονταν όλα τέλεια επί των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά σαν αυτό που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, Μαρίας Αναστασοπούλου, σχετικά με το αν με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε άλλο «Μάτι» φέτος το καλοκαίρι, ο Κώστας Κυρανάκης απάντησε πως η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, έχει δηλώσει πως το σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών, είναι το ίδιο με πέρυσι!

Κατόπιν το θέμα συζήτησης πήγε στις επερχόμενες εκλογές, όπου ο Κώστας Κυρανάκης, είπε πως εμείς ζητάμε εκλογές και ο κ.Τσίπρας τις αποφεύγει, ως απάντηση στο γιατί ο Κ.Μητσοτάκης αποφεύγει να βρεθεί σε debate με τον πρωθυπουργό. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ας γίνουν εκλογές και θα γίνει και debate».

Εν συνεχεία, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου, ρώτησε τη Μ.Ρεπούση για τη στήριξη του πρωθυπουργού στον Παύλο Πολάκη. Η ίδια είπε πως διαφωνεί με την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά απέφυγε να απαντήσει για το αν ο Π.Πολάκης σωστά παραμένει στην κυβέρνηση ή όχι.

Τέλος το θέμα πήγε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος επειδή δεν πήρε άδεια από τις φυλακές, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Σχολιάζοντας σχετικά, ο Κώστας Κυρανάκης είπε: «Τι περιμένει; Να τον λυπηθούμε; Μετά από τόσες δολοφονίες που έχει κάνει;

Μετά από 10-15 βόλτες που έχει κάνει στο κέντρο της Αθήνας, στα σημεία που είχαν γίνει αυτές οι δολοφονίες, μαζί με τον Ρουβίκωνα και τη νέα γενιά τρομοκρατών, το να αρνούνται αυτές οι δυο άδειες, είναι πάρα πολύ λίγο, πάρα πολύ αργά. Ενώ πρόσθεσε «Έχει γίνει η ζημιά».

Δείτε ολόκληρη την παρέμβασή του παρακάτω: