• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κ.Κυρανάκης: Έχετε πολύ μεγάλη δίψα για την εξουσία και τα πλούτη- Η «13η σύνταξη» είναι μισή (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Κυρανάκης: Έχετε πολύ μεγάλη δίψα για την εξουσία και τα πλούτη- Η «13η σύνταξη» είναι μισή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Κυρανάκης βρέθηκε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Η επόμενη μέρα» απέναντι στην εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου και τον διευθυντή του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο».

Ήταν μια «εκρηκτική» συζήτηση στην οποία οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν μεταξύ των άλλων στην 13η σύνταξη που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, στο γενικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα, όσο και στο «ταξίδι αναψυχής» του πρωθυπουργού με το περιβόητο κότερο.

Ο Κώστας Κυρανάκης, πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και υποψήφιος στα Νότια της Β΄ Αθηνών, σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού ρώτησε: «Οι διακοπές του κ.Τσίπρα, πόσο κόστισαν;», ενώ κατόπιν πρόσθεσε: «Ο κ.Τσίπρας χρησιμοποίησε τη θαλαμηγό για να μεταφερθεί σαν το πλοίο της γραμμής;»

Απάντηση επί του θέματος, δεν δόθηκε από την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απευθυνόμενη στον Κώστα Κυρανάκη είπε πως «αυτό που δεν μπορείτε να χωνέψετε, είναι ότι ο κ.Τσίπρας είναι ένας από εμάς και έσπασε ένα κατεστημένο οικογενειοκρατείας ετών. Εν συνεχεία η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε, πως ο πρωθυπουργός έχει τελειώσει δημόσιο σχολείο, το δημόσιο πανεπιστήμιο και μένει στην Κυψέλη.

«Αυτό είναι που δεν μπορείτε να χωνέψετε», είπε προς τον «γαλάζιο» υποψήφιο.

Δείτε το πρώτο μέρος της παρέμβασης του Κώστα Κυρανάκη πατώντας ΕΔΩ

Κατόπιν, όσον αφορά τη συζήτηση περί της 13ης συντάξεως και των λοιπών παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, επανέλαβε πολλές φορές πως η περιβόητη «13η σύνταξη είναι η μισή» ενώ πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει λιγότερες συντάξεις από ότι έδινε η ΝΔ».

Στη συνέχεια, πέρασε σε μια ανάλυση, για το γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ είναι σαφώς καλύτερο από τις παροχές-ψίχουλα, όπως χαρακτηριστικά είπε, του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα πνεύματα οξύνθηκαν. «Αυτά τα ψίχουλα, θα τα αφήσετε όταν βγείτε;» ρώτησε ο κ.Κοτρώτσος.

Ο Κ.Κυρανάκης απαντώντας, έδωσε ένα πολύ παραστατικό παράδειγμα, για το πως η ΝΔ θα ωφελήσει τους πολίτες, ενώ κλείνοντας πρόσθεσε αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» που θα είναι πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης:

«Ο κάθε φορολογούμενος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει ο,τι θέλει και όχι αυτά που του λέει το κράτος. Ο κάθε συνταξιούχος και ο κάθε φορολογούμενος πολίτης με τη συνολική μείωση εισφορών και φόρων θα δει μεγαλύτερο εισόδημα στην τσέπη του».

Δείτε το δεύτερο μέρος της παρέμβασης του Κώστα Κυρανάκη πατώντας ΕΔΩ.