• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ήρθε η ώρα: Η κυβέρνηση ξηλώνει ένα από τα χειρότερα μέτρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ- Η Ελλάδα αλλάζει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήρθε η ώρα: Η κυβέρνηση ξηλώνει ένα από τα χειρότερα μέτρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ- Η Ελλάδα αλλάζει (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί προεκλογικά,

ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, ετοιμάζονται να αλλάξουν ριζικά τον εγκληματικό (κατά πολλούς νομικούς), Ποινικό Κώδικα, που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, βρισκόμαστε προ των πυλών, της έναρξης των σχετικών εργασιών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ., ζητάει να γίνουν ορισμένες στοχευμένες αλλαγές, σε κάποιες διατάξεις, όπως ο νόμος για τους βομβιστές ή την κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» που κυκλοφόρησε μόλις χθες, αναφέρει πως η αστυνομία ζητά την επαναφορά του κακουργηματικού χαρακτήρα, της δράσης των βομβιστών, ανεξαιρέτου περίπτωσης, όπως και την τουλάχιστον τριετή κάθειρξη όποιου κατασκευάζει, κατέχει ή προμηθεύεται εμπρηστικές βόμβες.

Επίσης η ΕΛ.ΑΣ., ζητά αλλαγή στο άρθρο 187, που αφορά τα μέλη οργανώσεων που προκαλούν φθορές ξένης περιουσίας.
Έχοντας στο στόχαστρό της, τον Ρουβίκωνα, επιθυμεί την αλλαγή της εν λόγω διάταξης, ως εξής:

«Με φυλάκιση έως τρία έτη τιμωρείται ο υπαίτιος – μέλος ένωσης και οργάνωσης που δημιουργήθηκε για τη διάταξη πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται φθορά ξένης ιδιοκτησίας (δημοσίων ή ιδιωτικών εγκαταστάσεων) διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παρακώλυση των συγκοινωνιών και διατάραξη της οικιακής και κοινής ειρήνης και παρακώλυση της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων».

Ο Ρουβίκωνας από τις αρχές του 2015 (όλως τυχαίως), έχει προβεί σε περίπου 160 εφόδους σε δημόσια κτίρια, πρεσβείες, γραφεία ιατρών κτλ. Οι μέχρι τώρα συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα στην δράση της οργάνωσης.

Γίνεται κατανοητό ότι με βάση την προαναφερθείσα αλλαγή θα ενταχθούν στο νόμο «περί εγκληματικής οργάνωσης» και θα θεωρούνται πλημμέλημα πολλές από τις πράξεις της. Για επιθέσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ή παρακώληση συγκοινωνιών και άλλες παρομοίου τύπου χαρακτήρα δράσεις, θα προβλέπεται πλέον ποινή φυλάκισης των υπαιτίων.

Τέλος και σε μια ακόμη κακή συνήθεια ζητά να μπει, η ηγεσία της αστυνομίας. Αυτή δεν είναι άλλη από τη παύση των ερευνών για διαφόρους κακοποιούς. Η ΕΛ.ΑΣ. ζητάει τη συνέχιση των ερευνών εις βάρος τους αλλά και την τιμωρία της ασέλγειας καθώς και την επάνοδο των κυρώσεων που αφορούν τα τροχαία ατυχήματα και την ενοχλητική λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Δυσάρεστα τα νέα και για τους εμπρηστές πυρκαγιών, για τους οποίους προβλέπονται αυστηρότατες ποινές.

Τέλος, η αστυνομία ζητά την άρση των εμποδίων, για να τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος όλοι οι δράστες κλοπών και διαρρήξεων αλλά και ληστειών. Ο νέος αναθεωρημένος ποινικός κώδικας θέτει  ως μόνη προϋπόθεση για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης η αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ.

Βλέπουμε πως κάθε μέρα η χώρα μας αλλάζει προς το καλύτερο, αν και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη να διανυθεί, ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία!

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •