Πληθαίνουν σιγά σιγά οι φωνές περί «κοινής συμπόρευσης» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, αρχής γενομένης από τις τοπικές εκλογές των επόμενων μηνών.
Η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την αναιμική άνοδο του ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, που φαίνεται αδύνατο -για την ώρα- να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι παραπάνω, έχουν οδηγήσει ήδη κάποιους στη σκέψη περί μίας ιδιότυπης «συνεργασίας» των δύο κομμάτων.
Τη νέα “βόμβα” έριξε προ ολίγου ένα εκ των πλέον προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι τον προορίζουν ακόμα και για την αρχηγία!!), ο Διονύσης Τεμπονέρας.
Μιλώντας στα “Παραπολιτικά” άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, εκτιμώντας ότι θα δημιουργηθεί «ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο απέναντι σε μια Δεξιά η οποία έρχεται με διαθέσεις τις οποίες ήδη έχει δείξει».
Τι δήλωσε:
«Το μέτωπο θα προκύψει με όλους εκείνους τους δημοκρατικούς πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται τον πολιτικό συσχετισμό που έχει σχηματιστεί και είναι εξαιρετικά αρνητικός για όλη την κοινωνία. Νομίζω ότι και η Αριστερά και η Κεντροαριστερά με πρώτο σημείο καμπής τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να συναινέσουν προκειμένου να μην επιτρέψουμε η ΝΔ και αυτή η συντηρητική κυβέρνηση να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».
«Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή», απάντησε στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε σχετικά για πιθανή συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
Ο Διονύσης Τεμπονέρας Επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή και την εκπομπή "Γιατί με ξύπνησες πρωί" #parapolitika901 @XenakisSotiris @VasilisSkouris pic.twitter.com/RVOb5fVniQ
— Παραπολιτικά 90,1 fm (@parapolitika901) June 28, 2023
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρέλαση των… ρομπότ στη Ρωσία, video
- Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Έπνιξε την αδερφή του με σακούλα και παραδόθηκε
- Εικόνες – σοκ από το κέντρο της Αθήνας: Ανακοίνωση του Δήμου για πτώση δέντρων και τραυματίες
- Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στο Σχολάρι
- Η Γερμανία κατά του μποϊκοτάζ του Ισραήλ: “Η Eurovision γεννήθηκε από τα ερείπια του πολέμου”
- Κατερίνη: Χειροπέδες σε εφοριακό που ζήτησε 1.000 ευρώ από φουρνάρισσα για να ακυρώσει πρόστιμο
- Γλυφάδα: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Φοίβης, λόγω ανατροπής γερανού
- Ηλιακή Έκλειψη και Νέα Σελήνη στις 21 Σεπτεμβρίου – Αύριο η τελευταία έκλειψη της χρονιάς
- Τα τρία πιθανά κόμματα που θα φέρουν τα πάνω-κάτω μέχρι τις εκλογές – Ποιός ο μεγάλος κίνδυνος
- Αιγαίο: Ολοκληρώθηκε η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού – Εντυπωσιακές εικόνες
Κύρια Θέματα

















