• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ΠτΔ αναφέρθηκε σε «αιρετικές απόψεις» σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Η ΠτΔ αναφέρθηκε σε «αιρετικές απόψεις» σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Αναφερόμενη βεβαίως σε όσους τυχόν επικρίνουν ή αρνούνται τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλονται.

Στη Μυτιλήνη, την πρωτεύουσα πόλη της Λέσβου, βρέθηκε σήμερα -τελευταία μέρα της παρουσίας της στο νησί- η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Εκεί η Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί «στη δύσκολη συγκυρία για όλους, καθώς η πανδημία του κορονοϊού, που δυστυχώς δεν έχει μέχρι σήμερα ριζικά αντιμετωπισθεί, ανατρέπει την καθημερινότητά μας».

«Υπήρξαμε υποδειγματικοί στην εφαρμογή των μέτρων που είχαν συστήσει οι ειδικοί στην πρώτη φάση της πανδημίας, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και τώρα. Είναι υποχρέωσή μας, ανεξαρτήτως ηλικίας και κατάστασης της υγείας μας και παρά τις δυσκολίες στην οικονομική και κοινωνική μας ζωή, να τηρήσουμε απαρέγκλιτα κάθε προφύλαξη, ώστε να περιορισθεί η διασπορά του ιού», επισήμανε η κ. Σακελλαροπούλου και κατέληξε τονίζοντας:

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισβητήσεις καθώς και αιρετικές -καμιά φορά και παράλογες- συμπεριφορές, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή συνανθρώπων μας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης «στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που δυναμιτίζει τις σχέσεις καλής γειτονίας και δημιουργεί εστίες αναταραχής σε όλη την περιοχή», σημειώνοντας: «Το βιώνετε άλλωστε, εδώ και καιρό, πρώτοι εσείς, οι κάτοικοι των νησιών μας, με την εργαλειοποίηση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Τέλος, και λίγο πριν την επίσκεψη της σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας, η ΠτΔ απευθύνθηκε προς τους εκπροσώπους φορέων του νησιού, λέγοντας πως γνωρίζει καλά «το δυσανάλογο βάρος που έχετε σηκώσει και συνεχίζετε να σηκώνετε τα τελευταία χρόνια, με τα συνεχή κύματα των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών. Κατανοώ πλήρως τις μεγάλες δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε από τη μακροχρόνια παραμονή χιλιάδων ανθρώπων στις δομές φιλοξενίας του νησιού».

(φωτο:eurokinissi)