• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η πρόταση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, για το μεταναστευτικό (Βίντεο)

Η πρόταση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, για το μεταναστευτικό (Βίντεο)

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, (Αναπληρωτής Εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ), έδωσε μια πολύ σημαντική συνέντευξη στην ΕΡΤ, στην οποία μίλησε για το μεταναστευτικό και γνωστοποίησε στο κοινό τις προτάσεις του.

Ακολουθεί η συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ:

Στο προσφυγικό έχει αποδειχτεί πολύ λίγη η Ευρώπη. (Αυτό είναι)Το πρώτο γενικό σχόλιο και φταίνε όλες οι κυβερνήσεις για αυτό, Δεξιές σοσιαλοδημοκρατικές, Κομισιόν ευρωκοινοβούλιο. Θα μου πάρει 1 λεπτό κύριε Λασκαράτο σας το υπόσχομαι.

Η μεγάλη εικόνα, είναι η εξής:

Υπάρχει εδώ και μια δεκαετία ένας πόλεμος στην Συρία, ο οποίος μαίνεται. Ο κύριος Άσαντ είναι ακόμα στην θέση του και η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να κάνει την δουλειά της, όπως έπρεπε να την κάνει στην Διεθνή κοινότητα, για να ηρεμήσει η κατάσταση στην Συρία και να μπορέσουν να δημιουργηθούν υποδομές, να γυρίσουν πίσω οι πρόσφυγες στην χώρα τους και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Μέσα Ανατολή.

Το μόνο που κάνουμε τα τελευταία χρόνια, είναι με πάρα πολύ αργό τρόπο, να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μέτρα, τα οποία θα αναστείλουν την κρίση. Δεν γίνεται έτσι. Όταν η ΕΕ δίνει σχεδόν το 90% του προϋπολογισμού σε Τυνησία και Λιβύη και αυτές οι χώρες, συνεχίζουν να στέλνουν παράνομους μετανάστες, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτά το το πράγμα, άρα πρέπει να ενισχυθεί η Frontex, να λειτουργήσει ως πραγματική Ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και όχι να βουλιάζει βάρκες, αλλά να σταματά τους διακινητές, την στιγμή που ξεκινούν με τις βάρκες από τα παράλια των χωρών προέλευσης.

Υπάρχουν λύσεις, στην Τουρκία μπορούμε να το κάνουμε αυτό, πρώτον και δεύτερον, θα πρέπει οι αιτήσεις ασύλου, αντί να γίνονται στην χώρα υποδοχής, δηλαδή ως επί των πλείστων Ελλάδα-Ιταλία, να γίνουν στις χώρες προέλευσης ή σε όμορες χώρες, τι σημαίνει αυτό;

Είμαι πρόσφυγας ή παράνομος μετανάστης από μια χώρα όπως η Συρία; Κάνω αίτηση σε οποιαδήποτε πρεσβεία της ΕΕ σε αυτή την χώρα ή σε όμορη χώρα, η οποία θεωρείτε Ευρωπαϊκό έδαφος και με ένα κοινό σύστημα αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ, συνολικά αποφασίζουν οι χώρες, που θα στείλουν ανάλογα με τις υποδομές, με τον πληθυσμό και την οικονομία.

Αυτή είναι, μια πρόταση την οποία έχω καταθέσει και μάλιστα την έχουμε καταθέσει από κοινού με την οργάνωση του κύριου Κούρτς, παλιά το 2013, ως μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.