• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Η προκαταβολή των εκκρεμών συντάξεων θα δοθεί πριν το Πάσχα» (βίντεο)

«Η προκαταβολή των εκκρεμών συντάξεων θα δοθεί πριν το Πάσχα» (βίντεο)

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» αλλά και στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων.

Μάλιστα, τόνισε ότι η προκαταβολή των συντάξεων αυτών θα δοθεί πριν το Πάσχα, μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Για τα προβλήματα που προέκυψαν σε πολλά νοικοκυριά εξαιτίας της κακοκαιρίας, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Καταρχήν, να σημειώσω ότι ακόμα και ένας συμπολίτης μας να μείνει χωρίς νερό και ρεύμα αυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό και πρέπει να σταθούμε με προσοχή ως Πολιτεία σε τέτοια ζητήματα. Το καλοκαίρι του 2019 έλεγα ότι υπήρχαν προβλήματα σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ.

​Δεν υπήρχε επάρκεια σε στύλους της ΔΕΗ λόγω του Μνημονίου και της αδιαφορίας που είχε προηγηθεί. Μετά την παρέμβαση μου έγινε επείγουσα μια προμήθεια 100.000 στύλων για να υπάρχει απόθεμα για τέτοιες περιπτώσεις. Δρομολογήθηκαν πάνω από 600 προσλήψεις που ολοκληρώνονται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Ξεκίνησε η προσπάθεια όμως η ΔΕΗ ανεβαίνει από τις σκάλες και όχι από το ασανσέρ γιατί πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες».

Για τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ: «Έγινε τεράστια κινητοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ στο μέτρο του δυνατού. Δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδί όμως». Ενώ αναφορικά με το ζήτημα της υπογειοποίησης, αρκέστηκε να πει ότι: «Θα χρειαστούν πολλά χρήματα και πολύς χρόνος. Τα χρήματα που απαιτούνται δεν θα δοθούν αλλού. Είναι μεγάλης κλίμακας επένδυση».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ