• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η «Παπαδημούπολη» «ξορκίζει» προς ώρας τα σενάρια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «Παπαδημούπολη» «ξορκίζει» προς ώρας τα σενάρια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Kinal-syriza
Ουκ ολίγες φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ προέβησαν σε εκατέρωθεν «προσκλήσεις» συνεργασίας.

Στόχος για το κόμμα της Κουμουνδούρου είναι είναι να δημιουργηθεί ένας ισχυρός «προοδευτικός πόλος στην κεντροαριστερά», που στον πυρήνα του θα συμπεριλαμβάνει το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Την άποψη αυτή εξάλλου έχουν εκφέρει δειλά δειλά πρώην και νυν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, μένοντας ωστόσο στα λόγια και στις…καλές προθέσεις.

Ακόμη και ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στο Οικονομικό Forum των Δελφών γνωστοποίησε την θέλησή του σε τυχόν συζητήσεις με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Και σε αυτήν την τελευταία επιχείρηση προσέγγισης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ απάντησε πριν από μερικές μέρες:

«Τον ξέρουμε πολύ καλά τον κ.Τσίπρα. Αυτά όλα είναι για κατανάλωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει και ο κ. Τσίπρας είναι ο ίδιος και απαράλλακτος. Πορεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια λεηλατώντας τη δημοκρατική παράταξη»

Ο «πάγος» της «Παπαδημούπολης»

Οι τελευταίες εξελίξεις ωστόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν «πάγο» σε οποιαδήποτε κίνηση για τη δημιουργία μίας «προοδευτικής δύναμης» στην κεντροαριστερά.

Η Κουμουνδούρου έρχεται αντιμέτωπη με τον διχασμό πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών της που καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο «νόμιμο και το ηθικό».

Αφορμή αποτελεί η πολύκροτη υπόθεση Παπαδημούλη, μετά και τις αποκαλύψεις περί ενοικίασης μίας σειράς από ακίνητα σε ΜΚΟ για την φιλοξενία αλλοδαπών.

Η σκληρή ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ

Με αφορμή τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τις αγορές κι εκμετάλλευση ακινήτων από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, το Κίνημα Αλλαγής άσκησε δριμεία κριτική τόσο στον ίδιο όσο και στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τον κάλυψε και δεν τον αποδοκιμάζει.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ανέφερε ότι οι απαντήσεις του κ. Παπαδημούλη σ΄ όσα του καταλογίζουν είναι υποκριτικές καθώς τίποτα απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με τις αξίες της Αριστεράς.

«Κάνει μπίζνες με τους πρόσφυγες. Είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ψάχνουν δικαιολογίες κάθε φορά για τον καλύψουν, γεγονός που δείχνει τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Χρηστίδης και προσέθεσε :

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να τον έχει ανάγκη και τον στηρίζει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής θεώρησε ότι είναι λογικό να πάρει πρωτοβουλίες η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή η οποία δήλωσε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Με αφορμή τη δραστηριότητα του κ. Παπαδημούλη, ο Παύλος Χρηστίδης απέρριψε γι άλλη μια φορά κάθε επαφή με το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας τονίζοντας ότι «με αυτή τη συμπεριφορά όπως του κ. Παπαδημούλη δεν κάνουμε καμία συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας ενδιαφέρει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο σημείο αυτό κατέστησε σαφές ότι η πρόσφατη αναφορά πρόσκλησης στους προοδευτικούς πολίτες για συστράτευση «δεν αφορά όσα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καρέκλες, αλλά τους προοδευτικούς πολίτες».

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •