• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ώρα ήρθε: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την πρώτη «μάχη» της τάξης εναντίον του χάους στη χώρα μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ώρα ήρθε: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την πρώτη «μάχη» της τάξης εναντίον του χάους στη χώρα μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή το νομοσχέδια για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια έχει χωριστεί στα δύο, η ακαδημαϊκή κοινότητα της Ελλάδος.

Από τη μία πλευρά βρίσκονται καθηγητές και φοιτητές που επιζητούν να μπει επιτέλους μια τάξη στα πανεπιστήμια.

Από την άλλη, δυστυχώς υπάρχουν και εκείνοι που επικροτούν το χάος που δημιουργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι (δείτε στο τέλος το σχετικό βίντεο).

Μόλις εχθές, επισκέφτηκε το υπουργείο Παιδείας ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποίησε σύσκεψη με τη  συμμετοχή της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, των δύο υφυπουργών, Σοφίας Ζαχαράκη και Κώστα Διγαλάκη και του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, που τον συνόδευε στην επίσκεψή του.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις δράσεις του υπουργείου για μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση για όλα τα Ελληνόπουλα και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια με σύνδεση με την αγορά εργασίας.

«Έχουμε θέσει -ως πρωθυπουργικό γραφείο- στόχους και χρονοδιαγράμματα για όλα τα υπουργεία», σημείωσε και εξέφρασε την απόλυτη «εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εκτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους». «Είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όσο το δυνατον καλύτερη παιδεία στα παιδιά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου που αλλάζει συνεχώς», ανέφερε ο πρωθυπουργός

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στις 23 Ιουλίου, θα περιληφθεί ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου. «Ήδη έχουμε συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για τις παραμέτρους της ρύθμισης», επισήμανε.

Θυμίζουμε πως ο Κ.Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προεκλογικά για παρέμβαση της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, ιδίως στο Πολυτεχνείο, καθώς και για τον έλεγχο εισόδου στα Πανεπιστήμια.

Η κατάργηση του ασύλου, αναμένεται να είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση της νέας κυβέρνησης και αυτή που αποτελεί και την αφορμή του διχασμού της πανεπιστημιακής κοινότητας ανάμεσα σε αυτούς που επικροτούν το χάος και σε αυτούς που επιζητούν την τάξη.

(φώτο: Eurokinissi)