Η νέα κρίση φέρνει ξανά σενάρια πρόωρων εκλογών

Στην κυβέρνηση τα απορρίπτουν, αλλά...

Με όχημα την μικρή «δημοσκοπική ανάταση» της Νέας Δημοκρατίας και την ταυτόχρονη κάμψη των ποσοστών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην επικαιρότητα επανήλθαν τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «εισηγήσεις» που φέρεται να δέχεται το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρες εκλογές, με τον πρωθυπουργό να μένει αμετακίνητος στη θέση του.

Απορρίπτει δηλαδή την επιλογή ενός «εκλογικού αιφνιδιασμού».

Βέβαια σε αυτή τη… σιγουριά από πλευράς της κυβέρνησης συμβάλλει και η παντελής απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης.

Ακόμα και οι όποιες συζητήσεις περί δημιουργίας «κόμματος των Τεμπών» και «κόμματος Τσίπρα» μπήκαν ξανά στον «πάγο».

Τα δύο κύρια επιχειρήματα όσων είναι υπέρ μίας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι:

  • Η εξαργύρωση της πρόσκαιρης (;) επιστροφής της ΝΔ κοντά στο 30%
  • Ο φόβος πως μετά τον πρώτο ενθουσιασμό από τα γεγονότα της Κύπρου, το κλίμα θα αντιστραφεί, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους ζωής, κάτι που θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση

Για την ώρα πάντως πρωθυπουργός, κορυφαίοι Υπουργοί και απλά στελέχη της ΝΔ επιμένουν να λένε πως εκλογές θα γίνουν σε ένα χρόνο από σήμερα, δηλαδή την Άνοιξη του 2027.

ΦΩΤΟ:Eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί