• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Η μεταμνημονιακή Ελλάδα «έρχεται» – Τι υποστηρίζει η Κυβέρνηση και γιατί αντιδρά η Αντιπολίτευση

Η μεταμνημονιακή Ελλάδα «έρχεται» – Τι υποστηρίζει η Κυβέρνηση και γιατί αντιδρά η Αντιπολίτευση

Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε την κυβέρνηση, η οποία είναι εμφανώς ευχαριστημένη, διότι πήρε την πολυπόθητη ελάφρυνση χρέους που ήθελε. Βέβαια την χαρά της κυβέρνησης δεν την συμμερίζονται όλοι. Ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση χαίρεται για κάτι που στην ουσία κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ακόμα και ο πρώην κορυφαίος Υπουργός, κ.Λαφαζάνης άφησε αιχμές κατά του Πρωθυπουργού, σε ανακοίνωση που έβγαλε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» εποχή, όσες γραβάτες και αν φορέσει ο Τσίπρας και όσες κακόγουστες επικοινωνιακές φιέστες και αν πραγματοποιήσει ο ίδιος με τον συνεταίρο του Π. Καμμένο, θα αποβεί, με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup, χειρότερη για τον τόπο κα τον ελληνικό λαό από την τυπική μνημονιακή περίοδο.

Πρώτη φορά μια κυβέρνηση θεωρεί μεγάλη επιτυχία ότι μετέθεσε χρονικά ένα μικρό μέρος ενός δυσβάσταχτου χρέους για να το πληρώσουν πανάκριβα οι κατά δέκα χρόνια νεότεροι!
Πρώτη φορά ένα κατά κοινή ομολογία μη βιώσιμο και για εμάς παράνομο και επονείδιστο χρέος, μετατρέπεται με μαγικό τρόπο από κυβέρνηση και Eurogroup σε βιώσιμο, χωρίς να κουρευτεί ούτε κατά ένα ευρώ!

Αυτό το θαύμα μοιάζει μόνο με την παροιμιώδη πρακτική κάποιων παπάδων που βάφτιζαν το κρέας ψάρι, για να είναι συνεπείς στη νηστεία τους.

Το μόνο που η κυβέρνηση πέτυχε στο Eurogroup είναι να δουλεύουν μια ζωή σκληρά με λιτότητα και στερήσεις αμέτρητες γενιές Ελλήνων, προκειμένου να πληρώνουν ένα άδικο και δυσβάστακτο χρέος, το οποίο δεν πρόκειται να εξοφληθεί ποτέ.

Αυτή η συνταγή για την λεγόμενη «μεταμνημονιακή» εποχή έχει ονοματεπώνυμο και φέρει την υπογραφή του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ με αφανή και προφανή συνεταιράκια όχι μόνο τους ΑΝΕΛ αλλά και το ΚΙΝ.ΑΛ., τη ΝΔ και τις ακροδεξιές αποφύσεις τους».

Οι απόψεις του κ.Λαφαζάνη παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί δεν είναι ένα άτομο τυχαίο αφού όπως διαβάσατε και παραπάνω, υπήρξε Υπουργός στην κυβέρνηση του κ.Τσίπρα.

Βέβαια, τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και ίδιος ο Πρωθυπουργός, πολλές φορές έχουν δηλώσει ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα για τους Έλληνες. Σίγουρα, η ελάφρυνση του χρέους είναι ένα βήμα πολύ καλό αλλά θα πρέπει να συνοδευτεί από γενναίες μειώσεις φόρων αλλά και από αυξήσεις μισθών.
Η κρίση πλήγωσε βαθύτατα το μέσο Ελληνικό νοικοκυριό αλλά κα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η μεταμνημονιακή Ελλάδα έρχεται αλλά ήδη πολλοί πολίτες δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό.

Ο κόσμος χρειάζεται μια οικονομική «ανάταση» άμεσα, διότι περνά πολύ μεγάλες δυσκολίες. Για το καλό όλων τω πολιτών, ελπίζουμε ότι το σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα είναι καλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, θεωρούν ότι η έξοδος από τα Μνημόνια δεν θα είναι καθαρή και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις των βουλευτών κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση από την άλλη, υποστηρίζει ότι ναι μεν θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις, αλλά θα υπάρξουν και αυξήσεις.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu