• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ΕΡΤ δεν είναι αντικειμενική – Η απάντηση της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ΕΡΤ δεν είναι αντικειμενική – Η απάντηση της ΝΔ

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με αφορμή την τοποθέτηση των κυρίων Ζούλα και Γαμπρίτσο στην ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας είναι ο νέος πρόεδρος και ο Γιώργος Γαμπρίτσος ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος. Οι επιλογές αυτές εξόργισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για….κομματικοποίηση της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου “επιτελικού κράτους”: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά»

«Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)»

«η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ: «καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια “νέα αρχή”»
«

Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν,»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι επί των ημερών του η…..ΕΡΤ παρείχε αντικειμενική ενημέρωση. Το γεγονός αυτό βέβαια, δεν μπορούσε να μην σχολιαστεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ.Πέτσα, ο οποίος δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο».

«όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της».

Τα σχόλια δικά σας!

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •