Η κοινή εμφάνιση Καραμανλή/Σαμαρά που σηκώνει μεγάλη συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία

Θα θίξουν την... απροκάλυπτη «στροφή προς τα αριστερά»;

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, πρόκειται να δώσουν το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στο Πολεμικό Μουσείο.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Αντώνης Σαμαράς θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι» στις 20:00.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ομιλία του κ. Σαμαρά θα ακολουθήσει ομιλία του Κώστα Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αναμένεται να είναι μεταξύ των καλεσμένων, με την κοινή εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών να προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά τις Ευρωεκλογές που ναι μεν ανέδειξαν πρώτη με διαφορά τη Νέα Δημοκρατία αλλά με τεράστιες απώλειες σε σχέση με τις εθνικές κάλπες του 2023.

Με ιδιαίτερο ζήλο αναμένεται να γίνουν οι αναφορές σε μία σειρά από εθνικά ζητήματα,

Κατά πολλούς οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, που και οι δύο τα τελευταία χρόνια έχουν κρατήσει σαφείς αποστάσεις από το Μαξίμου, θα στείλουν τα δικά τους μηνύματα θίγοντας την ανάγκη μίας πιο… συντηρητικής στροφής της ΝΔ!

Εξάλλου είναι ηλίου φαεινότερον πως η… στροφή προς τα αριστερά για την άλλοτε κεντροδεξιά παράταξη έχει φέρει «γκρίνιες» που ενίοτε εκφράζονται μέσω δηλώσεων ή διαρροών από βαρυσήμαντα στελέχη.

Τα μηνύματα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη πάντως θα είναι σίγουρα πολλά.

Η πρώτη αντίδραση πάντως από το Μαξίμου για την κοινή παρουσία Καραμανλή-Σαμαρά είναι μάλλον… αμήχανη:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό –και σας μιλώ και σαν ένας άνθρωπος που είναι από τότε που θυμάται τον εαυτό του στη Ν.Δ.– να ακούσουμε τους δύο πρώην προέδρους της Ν.Δ., δύο πρώην πρωθυπουργούς. Κάθε φορά είναι μία καλή ευκαιρία να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις τους. Μόνο θετικά μπορεί κανείς να υποδεχθεί τις απόψεις και τις τοποθετήσεις δύο ανθρώπων οι οποίοι κράτησαν και μάλιστα σε δύσκολα χρόνια το τιμόνι και της παράταξης και της χώρας».

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί