Η Φ.Γεννηματά αποκαλεί ‘δεξιό’ τον Α.Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο σκοπιανό και την οικονομία εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά.

μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός της στις Σέρρες κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως προχώρησε στη Συμφωνία των Πρεσπών«χωρίς να κατοχυρώσει το εθνικό συμφέρον».

«Οι άνθρωποι -είναι ξεκάθαρο- είχαν προαποφασίσει να λύσουν -όπως όπως- το ζήτημα. Μιλάμε για την Κυβέρνηση του κ.Τσίπρα που λίγο έλειψε να συμφωνήσει στο όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν». Ένα όνομα – επιτομή του αλυτρωτισμού των Σκοπίων» προσέθεσε

«Οι παραχωρήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Πρόκειται για παραχωρήσεις ανιστόρητες, επικίνδυνες. Υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις, που αντί να κλείνουν παλιούς λογαριασμούς ανοίγουν νέους« προσέθεσε και αναφέρθηκε στους πανηγυρισμούς των Σκοπιανών:

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μερικά χιλιόμετρα βορειότερα, σε όλες τις πόλεις της χώρας τους, οι βόρειοι γείτονες πανηγύριζαν για την erga omnes αναγνώριση του μακεδονικού έθνους και της μακεδονικής γλώσσας! Και στην Αθήνα κομπάζουν για το show των Πρεσπών».

Και έθεσε μία σειρά ερωτημάτων:

«Γιατί υπάρχει διαφορά στο όνομα της χώρας και στην υπηκοότητα των κατοίκων της; Γιατί δεχτήκαμε ασμένως την αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας χωρίς καν ένα προσδιοριστικό πρόθεμα; Ποιος έχει το δικαίωμα να βαπτίζει τα προϊόντα του ως «μακεδονικά»;

«Η συμφωνία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά και πραγματικά προβλήματα στις εμπορικές σχέσεις και τη χρήση των εμπορικών σημάτων με τη λέξη «μακεδονικό». Η Ελλάδα πρέπει να επαγρυπνεί γιατί φοβάμαι πως αν δεν κάνουμε τίποτα θα βρεθούμε σύντομα προ οδυνηρών εκπλήξεων» προέβλεψε.

Για τους Έλληνες αξιωματικούς, που παραμένουν φυλακισμένοι χωρίς κατηγορία:

«Ο κ. Ερντογάν εκβιάζει, απειλεί, ζητά απαράδεκτες ανταλλαγές. Η Κυβέρνηση που αρχικά υποβάθμισε το γεγονός, στη συνέχεια ζητούσε την απελευθέρωσή τους και τώρα ο κ.Τσίπρας ζητάει να δικαστούν. Αλήθεια πιστεύει ότι μπορούν να έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία; Δεν φρόντισε να εξασφαλίσει πίεση ούτε από την πλευρά του ΝΑΤΟ. Πήγε τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα για τη χώρα».

Για το μέτωπο με τη Ρωσία:

«Άνοιξαν τώρα και νέους λογαριασμούς με τις απελάσεις των Ρώσων , με τον Ζάεφ να καταγγέλλει Έλληνες επιχειρηματίες. Η Κυβέρνηση επιμένει στη μυστική διπλωματία. Ζητάμε άμεσα επίσημη ενημέρωση στα θεσμικά όργανα».

Στη συνέχεια, εστίασε τα πυρά της στον Αλέξη Τσίπρα:
«Οι στημένες φιέστες δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανέναν.
Από την επανάσταση στη λιτότητα, μια καρέκλα δρόμος.
Όχι δεν είναι αδέξιος. Είναι δεξιός και με τη βούλα!
Φορέσει δεν φορέσει γραβάτα , πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού.
Το δε κουστούμι που έφτιαξε – στενός κορσές για τους πολίτες – ταιριάζει μόνο στον κ.Μητσοτάκη. ’Έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός του».

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε εμμέσως και στην πρόσφατη αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής:

«Προχωράμε δυνατά, με όλους όσοι αρνούνται τη μοναξιά των προσωπικών στρατηγικών, συνεχίζουμε με εκείνους που το λέει η καρδιά τους» .
Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες.

Και ξεκαθάρισε τους στόχους της:

Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι όσοι διαχειρίστηκαν την κρίση και τα μνημόνια. Κανένας δεν πρέπει να μείνει απ έξω να πετροβολά τη νέα εθνική προσπάθεια. Μιλάω πάντα για την ευρύτερη δυνατή συνεργασία, πρώτο και δεύτερο κόμμα δεν μπορούν να εξαιρεθούν, όποια και αν είναι αυτά.
Εμείς προτείνουμε :Εθνικό σχέδιο, συνεννόηση και μια τετραετία πολιτικής σταθερότητας. Οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπυ για τρεις και θα πάρουμε εντολή. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...