• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο – ΣΥΡΙΖΑ: «Δημιουργούμε μία κοινωνική συμμαχία ενάντια στα σχέδια της δεξιάς»

Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο – ΣΥΡΙΖΑ: «Δημιουργούμε μία κοινωνική συμμαχία ενάντια στα σχέδια της δεξιάς»

Επιμένουν στην Κουμουνδούρου να διατρανώνουν την δημιουργία ενός μεγάλου αριστερού πολιτικού και κοινωνικού φορέα.

«Η διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της δεξιάς είναι αναγκαία, γι’ αυτό εργάζεται συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να αποφασίσει αν θα στηρίξει πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας ή επιθυμεί επιστροφή στις πολιτικές που μας χρεοκόπησαν» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική αντίληψη για την οργάνωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Είμαστε απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό στη δεξιά και στην ακροδεξιά. Είναι αναγκαίο και στην Ευρώπη να διαμορφωθεί μέτωπο απέναντι σε αυτές τις πολιτικές» είπε ο κ. Ρήγας.

Σε ερώτηση για τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία αναμένεται να αποχωρήσει από τη σημερινή του θέση για να μπει στην κυβέρνηση, απάντησε ότι «δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά» και σημείωσε:

«Είμαι ο γραμματέας του κόμματος, εκλεγμένος μετά το συνέδριο και υπηρετούμε συλλογικά με όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος τις αποφάσεις του συνεδρίου. Τη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία που από σήμερα είναι πραγματικότητα. Τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συσπείρωσης που δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς που ευθύνεται για την κατάσταση που έφτασε η χώρα».

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι έχει «καταρρεύσει το πολιτικό του αφήγημα» και παρατήρησε πως θα αποτύχει για άλλη μια φορά στις προβλέψεις του, καθώς «τα μέτρα για τις συντάξεις δεν είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων».

Σε ερώτηση σχετικά με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Ρήγας απάντησε ότι «ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί ως θεματοφύλακας της ελληνικής οικονομίας. Προσπαθεί να υπερασπίσει τις λάθος επιλογές του ως υπουργός Οικονομικών. Ενδιαφέρεται για την προσωπική του δικαίωση και όχι για τη στήριξη της προσπάθειας ενίσχυσης της οικονομικής ανάκαμψης έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία .

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...