Η Αριστερά του 21ου αιώνα, ο κ.Φλαμπουράρης και οι εκλογές

Από ότι φαίνεται, η κυβέρνηση έχει το «όπλο» της ελάφρυνσης του χρέους στην φαρέτρα της και με αυτό θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές, οι οποίες εκτός απροόπτου θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Άξιο αναφοράς είναι το εξής:

Αν και η έξοδος από τα Μνημόνια είναι κοντά σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που ασχολούνται με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, θα επηρεαστεί πάρα πολύ από τις εξελίξεις που έχουμε στο Σκοπιανό.

Ας δούμε όμως τι δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας κ.Φλαμπουράρης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Real News.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά (ο κ.Φλαμπουράρης), «Η Ελλάδα καταφέρνει επιτέλους να σταθεί μόνη στα πόδια της και να ξεφύγει από την επιτροπεία που την είχαν θέσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ» και «πλέον, θα μπορούμε να κατευθύνουμε τα υπερπλεονάσματα όπου κρίνουμε εμείς, και φυσικά η στόχευση είναι να δοθούν σε όσους συμπολίτες μας τα έχουν περισσότερο ανάγκη, σε αυτούς που επλήγησαν στον μέγιστο βαθμό από τα μνημόνια».

Ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνει, ότι η κυβέρνηση γράφει «Τις πρώτες σελίδες της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Εμείς ποτέ δεν θα πιστέψουμε ότι η κοινωνική αδικία είναι φυσιολογική και αμάχητη».
Αναφερόμενος, τέλος, στο «Μακεδονικό», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο φασισμός, ο ρατσισμός και η πατριδοκαπηλία κατοικούν πολύ εύκολα «στην αγραμματοσύνη» και στις «θυμικές» αναγνώσεις μιας δήθεν πραγματικότητας. «Θεωρώ εγκληματικό από μέρους της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής να προσπαθούν και μάλιστα με ψέματα, διαστρεβλώσεις και ό,τι άλλο τους βολεύει, να εκμεταλλεύονται τις ευαισθησίες και την άγνοια καλόπιστων ανθρώπων μόνο και μόνο για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη» τονίζει.

Με βάση τα όσα διαβάσαμε στην πολύ σημαντική συνέντευξη που έδωσε ο κ.Φλαμπουράρης, μπορούμε να βγάλουμε μερικά κρίσιμα συμπεράσματα για το πολιτικό μέλλον της παρούσας κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, «παίζει» το χαρτί της εξόδου από τα Μνημόνια, η οποία έξοδος είναι σίγουρο ότι θα είναι το βασικό προεκλογικό σύνθημα (του ΣΥΡΙΖΑ).

Από την πρώτη φορά Αριστερά περάσαμε στην «Αριστερά του 21ου αιώνα» η οποία απέκτησε νέα επιχειρήματα. Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να δείξει στον κόσμο ότι η έξοδος από τα Μνημόνια, δεν σηματοδοτεί το τέλος της λιτότητας.

Από ότι φαίνεται η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε από τώρα, αφού οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu