Η αλήθεια για την ανακοίνωση του Π. Καμμένου και η υποστηρικτική παρέμβαση Ραγκούση

Ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε για άλλη μια φορά να κάνει αναστροφή της πραγματικότητας,

προκειμένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να «κερδίσει» πολιτικό χρόνο, με τον λαό να περιμένει «εκλογές ή δημοψήφισμα» και κατά αυτόν τον τρόπο να μακροθυμεί.  

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε πως δεν θα… επιτρέψει να κυρωθεί η συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή, καθώς θα ζητήσει είτε εκλογές, είτε δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Όταν όμως μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην υπογραφεί η συμφωνία στις Πρέσπες γιατί δεν το έκανε;

«Ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Αυτό γίνεται ή με την ψήφιση από 180 βουλευτές, ή με δημοψήφισμα ή με εκλογές. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού», ανέφερε.

Τι θα γίνει όμως αν, μέχρι τότε, σχηματισθεί μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος κερδίζει χρόνο για να μαζέψει τα σπασμένα κομμάτια της παράταξής του;

Η ανακοίνωση, η οποία έγινε στις 8.30 το πρωί, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως παραπλανητική.

Αναφέρει χαρακτηριστικά «Εάν έρθει η συμφωνία με 151 βουλευτές θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση».

Τι εννοεί άραγε; Ότι πρώτα θα πάει η συμφωνία στην Βουλή, θα κυρωθεί (εφόσον βρεθούν 151 βουλευτές) και μετά θα πάει στον Προκόπη Παυλόπουλο και θα ρίξει την κυβέρνηση;

Τι νόημα θα έχει τότε η παρέμβασή του, αφού η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ;

Κι όταν αναφέρει ότι θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση εννοεί ότι θα άρει και την ψήφο εμπιστοσύνης σ’ αυτήν;

Ή απλά θα αποσυρθούν από τα υπουργικά γραφεία συνεχίζοντας να παρέχουν ψήφο ανοχής;

Αυτό δεν είπε άλλωστε χθες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλος;

Θυμίζουμε:

«Όταν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή θα την καταψηφίσουμε και θα αποσύρουμε τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Τίποτα περισσότερο από αυτό».

Για την πρόσκληση που θα απευθύνει το ΝΑΤΟ στα Σκόπια, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες, και είναι απαραίτητη και η δική του παρουσία, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι θα παραβρεθεί, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την συγκεκριμένη διαδικασία, λέγοντας:

«Βεβαίως και θα παραστώ. Δική μου αρμοδιότητα είναι αυτή. Η διαδικασία αυτή δεν θα έχει καμία εξέλιξη στο ΝΑΤΟ. Η πρόσκληση η οποία απευθύνεται στα Σκόπια, δεν έχει καμία ισχύ, ούτε κανένα δεσμευτικό κείμενο να υπάρξει. Κι όσον αφορά την Ελλάδα, εγώ θα φροντίσω να μην κυρωθεί η συμφωνία, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού».

Ο λαός, από την πλευρά του, αυτά ακούει και επαναπαύεται.

Τι θα γίνει αν η συμφωνία κυρωθεί με 151 βουλευτές, καθώς υπάρχουν εκείνοι που θα στηρίξουν την συμφωνία και μαζί, γιατί όχι, και την κυβέρνηση;

Μην ξεχνάμε πως το Ποτάμι αποχώρησε από το ΚΙΝ.ΑΛ., επειδή η Φώφη Γεννηματά τάχθηκε κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για τα Σκόπια.

Το ΠΟΤΑΜΙ, η ΔΗΜΑΡ, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο κ. Καμίνης, ο κ. Ραγκούσης και άλλοι  έχουν τοποθετηθεί υπέρ της συμφωνίας.

Μάλιστα ο Γιάννης Ραγκούσης, από το παπανδρεϊκό πολιτικό περιβάλλον, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ανέφερε πως «η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ είναι ρεαλιστικά η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να έχουμε με την συναίνεση των γειτόνων».

Για την στάση που πρέπει να κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής έναντι της συμφωνίας δηλώνει: «αλίμονο αν στην ψηφοφορία καταντήσει να ταυτιστεί με τον Όρμπαν των Βαλκανίων Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τους ψευτοπατριώτες εθνολαϊκιστές Σαμαρά-Γεωργιάδη».

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει υποστήριξη, τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου και τώρα απλά κερδίζει χρόνο, προκειμένου να μπορέσει να «καταστρώσει» το επόμενο βήμα.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu