Γυρνούν την πλάτη στη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρές αντιδράσεις υποψήφιων δημάρχων

«Μπούμερανγκ» γύρισε η λίστα του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους δημάρχους σε όλη τη χώρα που στηρίζει το κόμμα, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που την αρνήθηκαν.

Διαστάσεις παίρνουν οι …δηλώσεις αποποίησης από υποψήφιους δημάρχους στη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ με πιο τρανταχτά ονόματα του Γιώργου Καραμέρου και του Ευάγγελου Μπουρνούς ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2019.

Ώρες μετά την ανακοίνωση της λίστας δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να δηλώσουν την ανεξαρτησία τους με επίσημες ανακοινώσεις.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Ενωμένο Μαρούσι» Γιώργος Καραμέρος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «συσταθήκαμε και πορευόμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από το επίσημο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας που είναι πολυσυλλεκτικό. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων, δε διεκδικήσαμε, δε θέλουμε και δεν έχουμε χρίσμα από κανέναν. Θέλουμε την υποστήριξη των δημοτών. Η αγωνία των κομματικών επιτελείων να απλώσουν τα δίχτυα τους στο Μαρούσι δεν μας αφορά. Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε σε όλους».


«Δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές καλούμε εκ νέου τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να ψηφίσουν για την πόλη τους αφήνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες στο συρτάρι. Άλλωστε, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, σε δήμους όπως το Μαρούσι, δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά προβλήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.Από την πλευρά του ο συνδυασμός «Δημοτική Καινοτομία» με υποψήφιο δήμαρχο Λαυρεωτικής τον Δημήτρη Λουκά κάνει λόγο για έκπληξη από την ανακοίνωση στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στήριξη που ούτε ζητήσαμε, ούτε διαπραγματευτήκαμε ποτέ και με κανέναν! Δηλώνουμε με τον πιο απόλυτο και οριστικό τρόπο ότι η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» είναι μια παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ζητάμε μόνον τη στήριξη από τους πολίτες του Δήμου μας και αρνούμαστε κάθε σενάριο όποιας άλλης στήριξης» τονίζει.Μάλιστα συστήνει σε όλους «να σεβαστούν τόσο το θεσμό της αυτοδιοίκησης, όσο και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξής μας και να μην μας εμπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικούς μηχανισμούς τους».

«Απεταξάμην» και από τον υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς που κάνει λόγο για «παραπληροφόρηση στην αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο δήμο Ραφήνας – Πικερμίου» που όπως λέει »δεν θα επιβιώσει».«Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του δήλωσε ότι στηρίζει το συνδυασμό» ΣYΓXPONH ΠOΛITEIA – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ EΝEPΓΩΝ ΠOΛITΩΝ» όπου ως επικεφαλής δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζήτησα στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε ρωτήθηκα και ουδέποτε βάζω αυτοδιοικητικές ταμπέλες» σημειώνει.

Συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «όποιος επιθυμεί πολιτική ταμπέλα μπορεί να την αναζητήσει σε άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Ο συνδυασμός του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής παραμένει ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και προφανώς ζητά στήριξη μόνο από τους πολίτες».

«Η όποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειας μας θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι δε συμμετέχω σε τέτοια παιχνίδια» προειδοποιεί.

Αντίδραση ήρθε και από τον υποψήφιο δήμαρχο με τον συνδυασμό «Σαρωνικός Συνεργασία» Πέτρο Φιλίππου-Αγγέλου που δήλωσε «ρητά και κατηγορηματικά» ότι ο «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική.


«Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά, όποιο ή όποια κόμματα δηλώνουν ή δηλώσουν στήριξη. Εμείς επιζητούμε και επιδιώκουμε μόνον τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών» τόνισε.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr διαψεύσεις υπήρξαν από την υποψήφια δήμαρχο Σιντικής Σερρών Όλγα Φυταγκουρίδου, τον υποψήφιο δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κερασιώτη, τον υποψήφιο δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου Γιάννη Κυριακίδη, τον υποψήφιο δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη, τον συνδυασμό του δημάρχου Άργους Ορεστικού και εκ νέου υποψηφίου Πάνου Κεπαπτσόγλου και τον υποψήφιο δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, διέψευσαν τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας στην Αχαΐα Δημήτρης Καλογερόπουλος, αλλά και ο κ. Γιώργος Αραπίτσας, υποψήφιος δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων στην Βοιωτία.

Να σημειωθεί ότι και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, δηλώνει ότι ναι μεν στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην παράταξή του συμμετέχουν υποψήφιοι και από άλλους κομματικούς χώρους.

(πηγή: sputniknews.gr-φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...