• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιαυτό ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι: Τι έγινε το βράδυ της θεομηνίας στη Χαλκδική (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιαυτό ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι: Τι έγινε το βράδυ της θεομηνίας στη Χαλκδική (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι υπέρμαχοι του «όλοι είναι το ίδιο» δαγκώνονται...

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Προεκλογικά, όσοι προσπάθησαν να πείσουν άλλους μέσα από συζητήσεις, πως δεν είναι όλοι οι πολιτικοί το ίδιο, αντιμετώπισαν κατ΄επανάληψη τον χλευασμό και την ειρωνεία τους. Εν μέρει δικαιολογημένο, αφού κανείς πολιτικός δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα με κάποιο μαγικό ραβδί, όπως πολλοί ίσως θα θέλανε.

Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει το ιδανικό αλλά και ότι πρέπει όταν μας δίνετε η ευκαιρία να επιλέγουμε το λιγότερο κακό, που αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή ανάμεσα σε μη ιδανικές καταστάσεις.

Έτσι, έχοντας η πλειοψηφία δεχθεί μεγάλη προπαγάνδα, δεν μπορούσαν να δουν πως τη δεδομένη στιγμή, με τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ να έχει διαλύσει σε κάθε επίπεδο τη χώρα, υπήρχε άμεση ανάγκη να βγει η έστω κεντροδεξία (στα χαρτιά) ΝΔ, ώστε να ασκήσει μια πολιτική πιο δεξιά σε σχέση με τις κομμουνιστικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, αποδείχθηκε πως δεν είναι όλοι το ίδιο, αφού μέσα σε μερικές μόνο ώρες, η νέα κυβέρνηση πήρε ορισμένες αποφάσεις που προηγούμενες κυβερνήσεις χρειάστηκαν πολύ περισσότερο χρόνο για να πάρουν, ενώ μερικές (βλ.ΣΥΡΙΖΑ) δεν τις πήραν ποτέ, παρά το ότι έκατσαν 4+ χρόνια στην εξουσία.

Ακόμη μια απόδειξη του ότι δεν είναι όλοι το ίδιο αποτελεί η άμεση αντίδραση της ΝΔ στην θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική.

Μέσα στη νύχτα ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή σε 6 εκ των υπουργών του να μεταβούν στη Χαλκιδική ώστε να συντονίσουν την επιχείρηση. Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Καράογλου, ο Υπουργός Υποδομών, κ. Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστας και ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτκής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς, αποτέλεσαν το κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός για συντονισμό του έργου της αποκατάστασης και καταγραφής ζημιών.

Εχθές, χάρη στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την κατάσταση οι υπουργοί του Κ.Μητσοτάκη, βρίσκονταν στην Χαλκιδική 15 συνεργεία με 30 μηχανικούς που έλεγξαν τα σπίτια των κατοίκων για τον εντοπισμό προβλημάτων, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να μεταβεί στην πληγείσα περιοχή, κλιμακίο 50 μηχανικών, από την Αθήνα, με σκοπό να καταγράψει τις ζημιές ώστε να προχωρήσουν σε αποζημιώσεις. Πλην τούτου στο κλιμάκιο αυτό, θα βρίσκονται και άνθρωποι από το ΥΓΜΕ για να εξετάσουν την πιθανότητα πτώσης βράχων στην περιοχή.

Επίσης, εξαιτίας της θεομηνίας, ο πρωθυπουργός άλλαξε το πρόγραμμά του, ακυρώνοντας σχεδόν όλες του τις συναντήσεις, ώστε να επικεντρωθεί στην μεγάλη καταστροφή.

Σίγουρα ο πόνος όσων έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους δεν μετριάζεται, ωστόσο αν δούμε το θέμα καθαρά ψυχρά, μόνο με τη λογική, τότε πρέπει να παραδεχτούμε πως η νέα κυβέρνηση έδρασε όσο αποτελεσματικά μπορούσε, δεδομένου του ότι, έχει αναλάβει τα καθήκοντά της μόνο εδώ και μερικές ώρες.

Στο σημείο αυτό, έρχεται η αναπόφευκτη σύγκριση:

Δείτε τι έγινε με τη ΝΔ:


Κατόπιν, θυμηθείτε τι ζήσαμε, πριν περίπου ένα χρόνο και τα συμπεράσματα δικά σας, για το αν όλοι είναι το ίδιο:(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •