Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζει» μικρά δεξιά κόμματα; (ΦΩΤΟ)

Με τους πικραμένους της Νέας Δημοκρατίας φλερτάρει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να διασπάσει την κεντροδεξιά παράταξη.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν πυκνώσει οι επαφές κυβερνητικών αξιωματούχων, με στελέχη του κεντροδεξιού χώρου, που κατά καιρούς δεν έχουν κρύψει τις φιλοδοξίες τους, ακόμη και να ηγηθούν πολιτικού φορέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Παραπολιτικών, μια απ’ αυτές τις συναντήσεις έλαβε χώρα το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στην Αίγλη Ζαππείου, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να τα λέει για πολύ ώρα με τον πρόεδρο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ:

«Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, έχει αναλάβει συγκεκριμένο παρασκηνιακό ρόλο, στοχεύοντας στην δημιουργία ενός νέου φορέα, ικανού να ανακόψει την αυτοδύναμη τροχιά της Ν.Δ..

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο κ. Μίχαλος, θα είναι το πρόσωπο, κάτω από το οποίο θα στρατευθούν οι Κατερίνα Παπακώστα, Ευάγγελος Αντώναρος και Νίκος Καραχάλιος, οι οποίοι έχουν πυκνώσει τις δημόσιες διαφοροποιήσεις τους, από την ηγεσία της Ν.Δ. Η περίπτωση Μίχαλου, φαίνεται να ενθαρρύνεται και από επιχειρηματία, που εσχάτως έχει αναπτύξει στενή σχέση προσωπικά με τον πρωθυπουργό».

Τι σημαίνει αυτό καθαρά πολιτικά;

Πως τα μικρά δεξιά κόμματα αναμένεται να «κόψουν» ψήφους από την Νέα Δημοκρατία, ευνοώντας, εκ των πραγμάτων, την προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην εξουσία, με το βλέμμα στραμμένο σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, όπως έχει ψηφίσει πρόσφατα η Βουλή.

Αν δηλαδή η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρει, μετά από τις επόμενες εκλογές, να σχηματίσει κυβέρνηση (αυτοδυναμίας ή συνεργασίας), τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του να «πέφτουν» λόγω εθνικών θεμάτων και οικονομίας, θα επιδιώξει πολυκομματικές κυβερνητικές συνεργασίες «μειοψηφίας» που προσφέρει η απλή αναλογική.

Εν κατακλείδι ο ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζει» τα μικρά δεξιά κόμματα, κάτι που είναι κάτι πολύ λογικό από την πλευρά του, καθώς όποιος τα ψηφίζει «κόβει» ψήφους από την Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε κατά καιρούς πολλοί «δεξιοί» έχουν εκφραστεί, σε γενικές γραμμές, με θετικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του Φαήλου Κρανιδιώτη:

«Ο Τσίπρας είναι ένας αριστερός εξουσιαστής, με εθνομηδενιστική ατζέντα, ιδεολογικός αντίπαλος στις πεποιθήσεις του για το Έθνος, την ταυτότητα του, τα εθνικά θέματα, την εγκληματική εξόντωση της μεσαίας τάξης. Πρέπει όμως να κάνουμε μια παραδοχή. Γιατί μπόρεσε και ξετίναξε τον ΔΟΛ, έστειλε στην σέντρα τον Ψυχάρη, που είδε το σπίτι – ανάκτορο του να βγαίνει στο σφυρί; Γιατί μπόρεσε να γονατίσει τον Μπόμπολα, να τραβήξει την πρίζα του MEGA και επί των ημερών του να αντιμετωπίζει ο Μαρινάκης βαριές κατηγορίες; Διότι προφανώς δεν τον κρατάνε».

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu