• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυρανάκη για «κοινοβουλευτική γραφικότητα»; Η δήλωση που ξεσήκωσε τους αριστερούς – Τι απάντησε;

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυρανάκη για «κοινοβουλευτική γραφικότητα»; Η δήλωση που ξεσήκωσε τους αριστερούς – Τι απάντησε;

Μία φράση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, αναφορικά με το ζήτημα των υπερωριών στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο,

προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι ο βουλευτής της ΝΔ είναι «από τους επικρατέστερους υποψηφίους για βραβείο κοινοβουλευτική γραφικότητας».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στη Βουλή, έθεσε ως επιχείρημα για να δουλέψει ένας εργαζόμενος παραπάνω για ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο για ένα άλλο, την περίπτωση να θέλει να τακτοποιήσει κάποιο ζήτημα υγείας δικό του ή της οικογένειάς του.

«Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας του ίδιου ή της οικογένειάς του ή ένα οικογενειακό θέμα; Του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο – η Νέα Δημοκρατία, όχι η Αριστερά – την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου γι’ αυτούς;».

ΣΥΡΙΖΑ: Βραβείο κοινοβουλευτική γραφικότητας

Άμεση ήταν η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το γραφείο Τύπου σχολίασε πως «αν είχε θεσπιστεί βραβείο κοινοβουλευτική γραφικότητας, ο κ. Κυρανάκης θα ήταν από τους επικρατέστερους υποψηφίους».

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, γίνεται αναφορά σε προηγούμενες τοποθετήσεις του κ. Κυρανάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για την διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τον θυμόμαστε όλοι να λέει πριν από τρία χρόνια στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θα συγκρουστεί με ΗΠΑ και Γερμανία για να την καταργήσει. Ακόμα περιμένουμε αυτή τη σύγκρουση…

Επίσης τον θυμόμαστε στις αρχές της πανδημίας να εγκαλεί τους επιστήμονες γιατί αργούν να ανακαλύψουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Είχε βγάλει μάλιστα το συμπέρασμα ότι εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων».Συνεχίζοντας το σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «σήμερα ήρθε και πρόσθεσε στο βιογραφικό του κάτι εφάμιλλης κωμικής αξίας» και συμπληρώνοντας πως ο βουλευτής δεν γνωρίζει την «αναρρωτική άδεια»..«Μας είπε ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας οι εργαζόμενοι πλέον θα μπορούν όταν αρρωσταίνουν να λείπουν από τη δουλειά τους χρησιμοποιώντας το “ρεπό του Χατζηδάκη”. Ας τον ειδοποιήσει το κόμμα του ότι εδώ και δεκαετίες, τουλάχιστον σε όλο τον δυτικό κόσμο, έχει ενσωματωθεί στο εργατικό δίκαιο μια έννοια που λέγεται “αναρρωτική άδεια”».

Δεν άργησε να έρθει μέσω twitter και Facebook η απάντηση του «γαλάζιου» βουλευτή: