• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιάννος Παπαντωνίου: Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός

Γιάννος Παπαντωνίου: Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αναμένεται να αποφυλακιστεί εντός της ημέρας, μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου θα αποφυλακιστεί εντός της ημέρας, με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, σύμφωνα με αναφορές.

Ο πρώην υπουργός θα αφεθεί ελεύθερος, λίγες εβδομάδες πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης για την υπόθεση των εξοπλιστικών, όπως μετέδωσε το kathimerini.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου παρέμενε προφυλακισμένος από το 2018 και για 17 μήνες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τον ίδιο να αρνείται το κατηγορητήριο.


Το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, ο κ. Παπαντωνίου δεν είχε αποφυλακιστεί διότι σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, δεν υπήρχαν τα 150.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί ως χρηματική εγγύηση μαζί και με άλλους περιοριστικούς όρους.


Τελικά, ο κ. Παπαντωνίου αναμένεται να αποφυλακιστεί σήμερα, Τρίτη, καθώς το δικαστικό συμβούλιο δέχθηκε το αίτημα του να καταβληθούν τα χρήματα ως την 1η Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι πέρα από χρηματική εγγύηση, στον πρώην υπουργό έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)