• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιαννάκου για συνεπιμέλεια: «Βουλευτές είχαν τις ίδιες αντιρρήσεις με εμένα, αλλά την ψήφισαν» – Τι είπε για το «λόμπι με το πολύ χρήμα» – ΒΙΝΤΕΟ

Γιαννάκου για συνεπιμέλεια: «Βουλευτές είχαν τις ίδιες αντιρρήσεις με εμένα, αλλά την ψήφισαν» – Τι είπε για το «λόμπι με το πολύ χρήμα» – ΒΙΝΤΕΟ

Το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια «πέρασε» με την ψήφο 156 βουλευτών, αφήνοντας «τραυματισμένη» τη ΝΔ.

Μία εκ των δύο κυβερνητικών βουλευτών που είπαν «όχι» σε δύο πολύ κρίσιμα άρθρα του νομοσχεδίου, η Μαριέττα Γιαννάκου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών» για όσα δεν «έπιασαν» οι κάμερες από την θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια.

Η πρώην Υπουργός Παιδείας και ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε πως υπήρχαν και άλλες γυναίκες βουλευτές που εξέφρασαν τις ίδιες ακριβώς αντιρρήσεις που είχε και η ίδια για το νομοσχέδιο Τσιάρα:

«Είχαμε κάνει συζήτηση στην Κ.Ο. πριν έρθει το νομοσχέδιο. Και εκεί δεν απάντησε ο Υπουργός στις παρατηρήσεις που έκαναν πολλοί βουλευτές. Μετά έγινε συνάντηση των μελών της επιτροπής και των γυναικών βουλευτών, όπου όλες οι γυναίκες βουλευτές που ήταν παρούσες εξέφραζαν τις ίδιες αντιρρήσεις που είχα και εγώ».

«Ψήφισαν όμως», τη διέκοψε η δημοσιογράφος για να πάρει την καταφατική απάντηση της κα Γιαννάκου:

«Όλες οι επιστημονικές οργανώσεις που εκλήθησαν να συνεισφέρουν στον διάλογο, συν η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μα τι τύχη είχαν τις ίδιες ακριβώς αντιρρήσεις που κάναμε και μεταχειριστήκαμε την κοινοβουλευτική διαδικασία με την κα Κεφαλογιάννη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η κα Γιαννάκου χαρακτήρισε «ανοησίες» τον ισχυρισμό Τσιάρα πως η ίδια και η κα Κεφαλογιάννη κατέθεσαν τροπολογία για δύο συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου ενεργώντας με βάση τα προσωπικά τους βιώματα.

Ο «μαραθώνιος» όμως των συνεντεύξεων δεν σταμάτησε για την βουλευτή της ΝΔ, με την ίδια να μιλάει και στο KontraChannel για το ζήτημα και να αναφέρεται ξανά για το «λόμπι με τα πολλά χρήματα» που εμπλέκεται στο ζήτημα με την υποχρεωτική συνεπιμέλεια.

Θυμίζουμε πως η κα Γιαννάκου προ ημερών από το βήμα της Βουλής είχε αναφερθεί σε αυτό το περίεργο «λόμπι»:

«Δεν συμμετείχαν παραδοσιακές γυναικείες οργανώσεις, όπως ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, στο διάλογο αυτό. Και είναι γεγονός, ότι το Υπουργείο δεν συνάντησε αυτές τις οργανώσεις. Αντίθετα, είδαμε απίθανες οργανώσεις, γονείς, συνεπιμέλεια, ενεργοί μπαμπάδες, τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου, που σημαίνει χρήμα πολύ».