Γιάνης Βαρουφάκης: Ετοιμάζεται για εκλογές

Το "Μέρα 25" θα έχει συμμετοχή στις εκλογές, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα πάρει μέρος στις εκλογές και στις ευρωεκλογές, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού: «Το «ΜΕΡΑ 25″ ενοχλεί τόσο το παλιό μνημονιακό τόξο όσο και τη σημερινή κυβέρνηση. Η ΕΡΤ δεν έπαιξε ούτε ένα δευτερόλεπτο την παρουσία μας στη ΔΕΘ. Θα πάρουμε μέρος στις εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι η πορεία της χώρας είναι αδιέξοδη. Κατεβαίνουμε για στις εκλογές για να δείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτική. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει το κόμμα μας. Θα κάνουμε εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα, έχουμε 10.000 μέλη στην επικράτεια».

Σε σχέση με την πρόταση Αμόν να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν σημείωσε τα εξής: «Ο Μπενουά Αμόν είναι μέλος του ευρωπαϊκού μας κινήματος για τον εκδημοκρατισμό στην Ευρώπη. Το 2014 στις ευρωεκλογές είχε ξεκινήσει μια νέα διαδικασία για την δημοκρατικότερη εκλογή προέδρου της Κομισιόν, από την οποία προέκυψε ο κ. Γιούνκερ, αυτή η διαδικασία καταργήθηκε, μέσα στη γενικότερη απορρύθμιση και αποδόμηση της ΕΕ. Θα κατέβουμε σε τουλάχιστον 11 χώρες στις ευρωεκλογές και ο κ. Αμόν πρότεινε να προωθήσω εγώ το πρόγραμμά μας ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν».

Ο Γ. Βαρουφάκης, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα άλλα κόμματα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ως εξής: «εμείς ως «ΜΕΡΑ 25″ έχουμε την άποψη ότι οι πολίτες δεν πιστεύουν στο πολιτικό σύστημα και έχουν και δίκιο. Μία σύμπραξη που θα προκύψει από συμφωνίες κορυφής δεν πείθει, γιατί πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε στις προγραμματικές θέσεις. Δουλεύουμε 2,5 χρόνια στη βάση συγκεκριμένων ζητημάτων, δημόσιο χρέος/κόκκινα δάνεια/επενδύσεις/φτώχεια/δημοκρατικοί θεσμοί. Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε τα officia, δεν με ενδιαφέρει η συζήτηση για την αρχηγία. Εχουμε στείλει το πρόγραμμά μας σε όλους και τους έχουμε προσκαλέσει σε διάλογο αλλά αυτό δεν έχει προκύψει».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για τη μη περικοπή των συντάξεων ανέφερε ότι

«Θα ήθελα να δω να μη γίνονται οι περικοπές στις συντάξεις. Εχουμε όμως δεσμευτεί σε σκληρή λιτότητα μέσα από τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με υπογραφή αυτής της κυβέρνησης. Επομένως και να μην περικοπούν οι συντάξεις τώρα, κάτι άλλο θα περικοπεί τώρα ή λίγο αργότερα».

Σχολιάζοντας τη δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη ότι θα καταργήσει τα capital controls είπε ότι αυτό ποτέ δεν ήταν ελληνική απόφαση αλλά επιλογή της ΕΚΤ. «Με τον ίδιο τρόπο που εξευτέλισαν τον κ. Σαμαρά το 2014 θα κάνουν ακριβώς το ίδιο και με τον κ. Μητσοτάκη αν το επιχειρήσει» προέβλεψε. Και σημείωσε ότι και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας «υπόσχονται πράγματα που είναι αδύνατο να εφαρμοστούν, όπως η στήριξη των ασθενέστερων, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η κατάργηση των capital controls, που είναι αδύνατο να εφαρμοστούν χωρίς ρήξη με την τρόικα».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu