• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Για «μικροπολιτική αντιπαράθεση» και «fake news» κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Για «μικροπολιτική αντιπαράθεση» και «fake news» κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Για εικονική πραγματικότητα στην οποία ζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομίας σχολιάζοντας ότι δεν εξηγείται διαφορετικά η σπουδή τους να εμφανίσουν

ως επιτυχία τους τη θετική ανταπόκριση της Κομισιόν στο αίτημα της κυβέρνησης για οικονομική βοήθεια προς τους πυρόπληκτους.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή της κρίσης με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης βρίσκεται όλες αυτές τις ημέρες σε διαρκή επικοινωνία με την αρμόδια Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου και με επιστολή του από την 25η Ιουλίου ζήτησε να ενεργοποιηθεί γρήγορα το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. και να εξασφαλισθεί πρόσθετη ενίσχυση για τις πληγείσες περιοχές από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, με την κα. Κρέτσου να απαντά θετικά την ίδια ημέρα.

Κατηγορεί τη ΝΔ ότι επέλεξε την ίδια μέρα να βγάλει επίσημη ανακοίνωση συγχαίροντας τον εαυτό της για τη θετική ανταπόκριση της Επιτροπής.

«Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της στιγμής και μη θέλοντας να εμπλακούμε στην προσφιλή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μικροπολιτική αντιπαράθεση, δεν απαντήσαμε» αναφέρεται.

Ωστόσο, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης την Τρίτη όπου επανήλθε «εμφατικά στους ίδιους ανυπόστατους ισχυρισμούς και την κυνική διασπορά fake news» το υπουργείο επέλεξε να απαντήσει.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν από όλους μας ευθύνη και σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και μικροκομματικές κινήσεις εντυπωσιασμού σαν και αυτές που επιδίδονται η ΝΔ και ο αρχηγός της» σημειώνεται.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...