Γεροβασίλη: Η συμφωνία με τα Σκόπια δεν παρεκκλίνει από την εθνική θέση

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη κατηγορώντας την για ανεύθυνη στάση και ότι κλείνει το μάτι στη πατριδοκαπηλία και υποστήριξε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια δεν παρεκκλίνει καθόλου από την εθνική θέση.

 

«Η συμφωνία που κατάφερε να κλείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν παρεκκλίνει από την εθνική θέση για σύνθετη ονομασία και erga omnes βάζοντας τέλος στον αλυτρωτισμό και την παραγωγή του από τη γείτονα χώρα. Αυτές είναι οι αλήθειες που προσπαθείτε να θολώσετε» τόνισε η κ. Γεροβασίλη ενώ χαρακτήρισε την πρόταση μομφής της ΝΔ, ως «προσπάθεια λεονταρισμού επειδή δεν αντέχει άλλο εκτός εξουσίας».

Ακόμα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε λόγο για ανεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που προσπαθεί να την «βαφτίσει υπεύθυνη εθνική στάση».

Όπως είπε, «οι δικές της ανεύθυνες συντηρητικές πολιτικές οδήγησαν τα Σκόπια να γίνουν αποδεχτά με το όνομα Μακεδονία και όχι η Αριστερά που για 28 χρόνια και εκείνες τις εποχές δεν έπαιζε μέσα στα πολιτικά διπλωματικά πράγματα».

«Οι πολιτικοί χειρισμοί της ΝΔ, οι αδυναμίες, οι αδράνειες, η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της είναι αυτά, που σε μεγάλο βαθμό, συντηρούσαν τον αλυτρωτισμό της γείτονας χώρας. Η δική σας διπλωματία και οι δικοί σας χειρισμοί ήταν αυτά που οδήγησαν πάνω από 140 κράτη να αναγνωρίσουν, σε διμερές επίπεδο, τα Σκόπια ως Μακεδονία. Στρουθοκαμηλισμός η αντίδραση σας, μπας και κανείς δεν καταλάβει ότι εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία η ενδιάμεση συμφωνία. Αποκρύπτετε τα πραγματικά στοιχεία και τις αλήθειες, που αποδεικνύουν ότι με τη δική σας στάση αναγνωρίστηκαν ως Μακεδονία τα Σκόπια, γιατί έτσι βολεύει το αφήγημα σας», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε:

«Κλείνετε το μάτι στην πατριδοκαπηλία που υπηρετήσατε τόσο καλά. Και σήμερα, που όλη η Ευρώπη μιλά για επίλυση του προβλήματος της ονομασίας και αλλαγή του συντάγματος τους δεν θέλετε την επιτυχία.

Είχατε πειστεί ότι είμαστε μια Αριστερή παρένθεση. Διαψευστήκατε όμως. Γιατί αντί της αποτυχίας καταφέραμε και δίνουμε λύση σε μνημόνια, χρέος και Μακεδονικό και αφήνουμε οριστικά πίσω μας όποιους δεν θέλουν να είμαστε στο επόμενο βήμα της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής ειρήνης και ευημερίας. Εσείς δεν αντέχετε ούτε τη διαδρομή αυτής της κυβέρνησης, ούτε την επιτυχία, ούτε ότι κερδίζουμε έδαφος».

Και η κ. Γεροβασίλη συνέχισε: «Η μόνη επένδυση που κάνατε τα τελευταία δύο χρόνια είναι στη διαστρέβλωση της αλήθειας, στον φόβο, στην άγνοια και τώρα με την πρόταση μομφής, στα ταπεινά ένστικτα της πατριδοκαπηλίας. Ένα μείγμα ακραίο και παραπάνω από επικίνδυνο, που τροφοδοτεί τον φασισμό».

«Η ΝΔ πολιτεύεται με μομφές παντού. Και η συμφωνία με τα Σκόπια ήταν για αυτήν μια ακόμα ευκαιρία», συμπλήρωσε.

Ακόμα, η κ. Γεροβασίλη απάντησε και στις κατηγορίες που ακούγονται, όπως είπε, έντονα τις τελευταίες μέρες, για προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εμμονικά και ατεκμηρίωτα επιχειρήματα.

«Εμείς αποκαταστήσαμε τις αδικίες, την ασφάλεια την εργασιακή ειρήνη και εξορθολογίσαμε τον δημόσιο τομέα. Η Αντιπολίτευση χρησιμοποιεί εσκεμμένα λάθος τα στοιχεία. Το ελληνικό δημόσιο από το 2015 μειώθηκε συνολικά κατά 10.000 υπαλλήλους. Αυτό δεν λέγεται διόγκωση, λέγεται μείωση. Το Δεκέμβριο του 2014 εξαιτίας της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης δια αναθέσεως όρισε όλους τους διευθυντές στη δημόσια διοίκηση. Αυτή η κυβέρνηση όμως δεν τους έδιωξε γιατί δεν είμαστε ρεβανσιστές.

«Θα περπατήσομε με τις προοδευτικές δυνάμεις μπροστά, και οι συντηρητικές δυνάμεις θα μείνουν σταθερά πίσω. Και οι πατριωτικές λογικές θα αναβαθμίσουν τη γεωστρατηγική θέση της χώρας», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu