Στο μείζον θέμα της ηλεκτρικικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και της φανερής απροθυμίας της Λευκωσίας να προχωρήσει η υλοποίησή του, ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε τα εξής:
«Όποιος θεωρεί ότι με επιθέσεις μπορεί να υπονομεύσει τον στρατηγικό χαρακτήρα του έργου, θα μας βρει απέναντί του.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σημαντικό για Ελλάδα, Κύπρο, αλλά και Ισραήλ, και θα άρει τον ενεργειακό αποκλεισμό της Κύπρου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε δημόσια ότι πρόκειται για γεωστρατηγικής σημασίας έργο.
Τα τεχνοοικονομικά ζητήματα θα λυθούν. Η γεωπολιτική του σημασία είναι μεγαλύτερη του οικονομικού. Υπάρχει σχέδιο προστασίας του έργου, είναι ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και θα υπάρξουν συνέπειες έναντι της ΕΕ.
Θα είμαστε αμείλικτοι. Υπάρχουν χυδαίες ακρότητες από ιδιωτικά συμφέροντα που προσπαθούν να υπονομεύσουν το έργο, γιατί η τιμή της ενέργειας στην Κύπρο είναι πολύ ακριβή».
Σχετικά με το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις αξιώσεις της Τουρκίας τόνισε:
«Ακόμη και αν προχωρήσει η κύρωσή του, δεν θα ήταν νόμιμη, για τον απλούστατο λόγο ότι Τουρκία και Λιβύη δεν έχουν αντικείμενες ακτές, όπως έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Έως το τέλος του χρόνου θα καταρτιστεί ο οδικός χάρτης για τις συζητήσεις με τη Λιβύη για ΑΟΖ».
ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Ξεκίνησε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και τις κάμερες των λεωφορείων
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









