• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γεωργιάδης: Τι θα γίνει με γυμναστήρια, νυκτερινά κέντρα – Στα 12 δισ. το κόστος του «lockdown»

Γεωργιάδης: Τι θα γίνει με γυμναστήρια, νυκτερινά κέντρα – Στα 12 δισ. το κόστος του «lockdown»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εκτίμησε στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος του lockdown, ενώ παρείχε διευκρινίσεις για την επαναλειτουργία γυμναστηρίων και νυκτερινών κέντρων.

Αναλυτικές διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας όσων επιχειρήσεων παραμένουν κλειστές, παρείχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε ότι έως τις 15 Ιουνίου θα ληφθούν αποφάσεις για τους κλειστούς χώρους στον κλάδο της εστίασης.


Υπενθυμίζεται ότι μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες έχουν ανεβάσει «ρολά» από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, αλλά η επαναλειτουργία αφορά μόνο τους εξωτερικού και ημι-υπαίθριους χώρους.

Κι αυτό, διότι τα τραπεζοκαθίσματα σε κλειστούς χώρους εξακολουθούν να απαγορεύονται.

Όσον αφορά τα νυκτερινά κέντρα, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν κανονικά, ιδίως όσα διαθέτουν ανοικτούς χώρους.

Ωστόσο, παρέπεμψε στις απόψεις των ειδικών για μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, όπως πώς θα χορεύει ο κόσμος και τι θα γίνει με τις πίστες.

Ερωτηθείς για τα γυμναστήρια, εξήγησε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, γνωστοποιώντας ότι ενώ οι μικρές επιχειρήσεις θέλουν να ανοίξουν πριν τα τέλη Ιουνίου, τα μεγάλα έχουν ζητήσει να επαναλειτουργήσουν σε μεταγενέστερο χώρο.


Κι αυτό, διότι φοβούνται ότι η πρόβλεψη περί μειωμένης πελατείας θα τα καταστήσει οικονομικά μη βιώσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διαμηνύσει ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου –ενδεχομένως και νωρίτερα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Πραγματοποιώντας τέλος, έναν μίνι απολογισμό για τις επιπτώσεις του «lockdown» στην ελληνική οικονομία, εκτίμησε ότι κόστισε περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή:

3 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο
6 δισεκατομμύρια ευρώ τον Απρίλιο
3 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάιο

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)