Γεωργιάδης για Ερντογάν: Θα μπορούσε κάποιος να αντιλέξει ότι «πόσο μας κόστισε αυτή η ηρεμία;»

Τις σκέψεις του για τη χθεσινή επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα κατέθεσε σ ανάρτηση στο Twitter ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι έγραψε αναλυτικά:

«Μετά το πέρας της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, οφείλω να σας καταθέσω τις σκέψεις μου.
Ήμουν από αυτούς που ανησυχούσα και είχα πολλές επιφυλάξεις γι’ αυτή την επίσκεψη. Έχω πάντα εμπιστοσύνη στον
@kmitsotakis
, αλλά ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος και περνά μία φάση μεγάλης σύγκρουσης με την Δύση.
Φοβόμουν το τί πραγματικά θα γινόταν. Τώρα που η επίσκεψη όμως τελείωσε, οφείλω να παραδεχθώ ότι πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία προσωπικά του Πρωθυπουργού, με πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον από την ένταση με την Τουρκία, η Οικονομία μας χρειάζεται σταθερότητα και ηρεμία για να συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσελκύει Άμεσες Ξένες Επενδύσεις.
Η χθεσινή επίσκεψη,σε κάθε περίπτωση, εξασφαλίζει μία περίοδο ηρεμίας, πολύτιμη για εμάς.

Θα μπορούσε κάποιος να αντιλέξει ότι «πόσο μας κόστισε αυτή η ηρεμία;»
Από τη συζήτηση μεταξύ των δυο ηγετών απεδείχθη απολύτως τίποτε.

Ο Πρωθυπουργός,με θάρρος και αξιοπρέπεια, υπερασπίστηκε όλες τις Εθνικές μας θέσεις και για την Κύπρο και για το Αιγαίο και για τη Μειονότητα.
Οι Συμφωνίες που υπεγράφησαν και ειδικά η ευκολότερη είσοδος Τούρκων πολιτών στα 10 νησιά, απολύτως απαραίτητες και αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα των νησιωτών για την τόνωση της τοπικής τους Οικονομίας.
Η επιτυχία είναι με τις Βρυξέλλες που το δέχθηκαν παρά τις αυστηρές προβλέψεις της Συνθήκης Σένγκεν.

Αν κάποιος έκανε «κωλοτούμπα» εχθές, όπως το έχουν ήδη επισημάνει στην Τουρκία, ήταν ο Ερντογάν.

Από το «Μητσοτάκης γιόκ» και «θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά», στο χειροκρότημα Ερντογάν στον Μητσοτάκη όταν μίλησε για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τον ορισμό της Μειονότητας ως Μουσουλμανικής, νομίζω ότι τα συμπυκνώνει όλα.

Ο πατριωτισμός δεν είναι άσκηση τσαμπουκά.Πατριωτισμός είναι η έμπρακτη υπεράσπιση των συμφερόντων της Πατρίδος σου και αυτό ακριβώς έκανε και πέτυχε εχθές ο Μητσοτάκης.

Όλα αυτά δεν θα είχαν επιτευχθεί εάν δεν είχε προηγηθεί η ενίσχυση της Εθνικής μας Άμυνας, μέσω των εξοπλισμών και η εξασφάλιση της Αεροπορικής μας Υπεροχής με τη βοήθεια της Ομογένειας στις ΗΠΑ και των άλλων φίλων μας εκεί και κυρίως των φίλων μας Εβραίων των ΗΠΑ.

Όλη η πολιτική των τελευταίων 4 ετών οδήγησε τον Ερντογάν στην αλλαγή της στάσης του.
Κοινώς,ξέρουν στην Τουρκία πλέον ότι δεν έχουν τις δυνατότητες για μία σύγκρουση με την Ελλάδα.
Οι Διεθνείς μας Συμμαχίες επίσης μας έχουν αναβαθμίσει στις μεταξύ μας Σχέσεις και αυτό φάνηκε εχθές.

Αυτό σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα μας με την Τουρκία;
Ασφαλώς και όχι,αλλά πλέον η Ελλάδα κερδίζει και τις εντυπώσεις διεθνώς και χρόνο, τον οποίο χρειάζεται για να δυναμώσει κι άλλο η Οικονομία της, μετά την περιπέτεια της προηγούμενης δεκαετίας.

Οφείλουμε δημόσια «εύγε» στο ΥΠΕΞ, διότι η οργάνωση της επίσκεψης ήταν άρτια και επαγγελματική.
Μία απλή σύγκριση με την αντίστοιχη επίσκεψη του 2017 και τη χθεσινή πείθει για τη διαφορά στο στήσιμο, στην εικόνα, στην προετοιμασία κλπ και τον πιο φανατικό οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φθηνή προσπάθεια να ακυρωθεί όλη η επίσκεψη και η προσπάθεια της Κυβερνήσεως, με την απομόνωση ενός στιγμιότυπου από την υπόκλιση του κ. Γεραπετρίτη στην ΠτΔ, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Όποιος έχει μυαλό αντιλαμβάνεται ότι η χθεσινή ήταν μια καλή μέρα για την Ελλάδα.

Τέλος,οφείλω μία απάντηση στο επιχείρημα ότι κάναμε τις Δημόσιες Σχέσεις του Ερντογάν την ώρα που έχει προβλήματα με τη Δύση.
Προφανώς και αυτό ήταν το κέρδος του από τη χθεσινή του επίσκεψη.Η βελτίωση της εικόνας του.
Μα αν δεν είχε και κάποιο όφελος, γιατί να κάνει όλη αυτή τη στροφή;
Αλλά με συγχωρείτε, ως πότε τον λογαριασμό των όποιων εντάσεων της Τουρκίας με τη μ Δύση πρέπει να τον πληρώνουμε εμείς;
Αν θέλουν οι Δυτικοί να συγκρουστούν μαζί του, πολύ ευχαρίστως, αλλά ο λογαριασμός δικός τους.Όχι αυτοί να πουλάνε εκεί δις και όταν τσακώνονται εμείς να έχουμε παραβιάσεις, λαθρομετανάστες και ένταση.Αυτό δεν μας εξυπηρετεί και καλό είναι κάποτε να κοιτάμε και εμείς το συμφέρον μας, όπως πάντα κάνουν οι δυτικοί μας σύμμαχοι».

(eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί