Γεωργαντάς-ΝΔ: «Το “όχι” στην πρόταση μομφής είναι “ναι” στη συμφωνία για το Σκοπιανό»

Υπογραμμίζοντας ότι όποιος καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας ουσιαστικά υπερψηφίζει την συμφωνία στο Σκοπιανό, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς επιτέθηκε σε όσους προσπαθούν «να κρυφτούν από την Ιστορία», όπως χαρακτηριστικά είπε. 

 

«Όσοι δεν αντιλαμβάνονται την ιστορικότητα της συνεδρίασης δεν δικαιούνται να είναι βουλευτές» είπε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη. «Η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας ακυρώνει τη συμφωνία. Όποιος την καταψηφίσει ανοίγει τον δρόμο για τις Πρέσπες. Δεν κρυβόμαστε πια. θα σας δούμε όλους το Σάββατο» τόνισε, για να συνεχίσει: «Το να υπογράψουμε την Κυριακή, να δεσμευθεί η χώρα και κάποιοι να κρύβονται πίσω από το ότι δεν ήρθε η συμφωνία στη Βουλή τι υποκρισία; Θα τοποθετηθούμε το Σάββατο».

«Σε αυτή τη διαδικασία δεν υπάρχει ούτε το “παρών” ούτε η απουσία. Από την ιστορία δεν κρύβεσαι. Η ευθύνη του καθενός είναι απέναντι στην ιστορία» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της βόρειας Ελλάδας, είπε: «όλοι όσοι ζούμε κοντά στα σύνορα ξέρουμε πολύ καλά ότι αποκαλούσαμε τους γείτονες ως Σκοπιανούς. Από πότε θα τους πούμε Μακεδόνες; Σκοπιανούς τους λέγαμε μια ζωή. Θέλετε να τους δώσουμε εθνότητα και γλώσσα μακεδονική. Αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά και ο Παραστατίδης και ο Μπόλαρης και ο Λαζαρίδης».

Και συνέχισε: «Το παράδοξο; Την ανυπαρξία μακεδονικής γλώσσας την παραδέχεται το ίδιο το κείμενο. Η ίδια η συμφωνία παραδέχεται ότι έχει σλάβικες ρίζες. Είναι πάρα πολύ απλά τα ζητήματα. Κάποιοι είχατε προαποφασίσει αυτή την εξέλιξη. Αδιαφόρησε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για το Κοινοβούλιο».

«Η πόρτα για το ΝΑΤΟ ανοίγει την Κυριακή χωρίς να μπορεί να την κλείσει κανένας. Η επικύρωση της συμφωνίας αν γίνει, έχει άλλες συνέπειες. Η δέσμευση της χώρας γίνεται την Κυριακή» τόνισε.

Υπογραμμίζοντας πως «μεγαλύτερη ήττα από την επαναδιαπραγμάτευση της Ιστορίας μας δεν υπάρχει», ρώτησε χααρακτηριστικά: «Σε ποιο ελληνικό σχολικό βιβλίο υπάρχει αλυτρωτικό στοιχείο; Δεχθήκατε επαναδιαπραγμάτευτση της ιστορίας σε αυτό που διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο;»

Για να επαναλάβει καταλήγοτας: «Όποιος το Σάββατο πει ΝΑΙ στην πρόταση δυσπιστίας ακυρώνει αυτή την επαίσχυντη συμφωνία».

(parapolitika)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu