«Γελοιότητες να λένε ότι είναι ακροδεξιοί όσοι διαφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών»

"Έχουν την ευήθεια να εμφανίζονται δημοσίως και να λένε ότι όλοι αυτοί που αντιδρούν για το Σκοπιανό

και τον τρόπο που το χειρίστηκε η κυβέρνηση είναι ακροδεξιοί, είναι χιτλερικοί, είναι εθνικιστές”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, απαντώντας στις αιτιάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα.

“Αυτά είναι γελοιότητες, γιατί σήμερα και οι δημοσκοπήσεις το απέδειξαν. Ακόμη και το 37% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετοι με αυτή τη συμφωνία. Άρα 37% από εκείνους που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνικιστές, ακροδεξιοί και χιτλερικοί και ναζιστές; Επιτέλους πρέπει να ανακαλύψει και ο κ. Τσίπρας και οι οπαδοί του τη σημασία και τη σπουδαιότητα του μέτρου και της λογικής, τουλάχιστον σε αυτές τις δηλώσεις, που έχουν να κάνουν με τον σχολιασμό μεγάλων, εθνικών συμφωνιών, που ουσιαστικά δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα”.

Αναφερόμενος στη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από μερίδα διαδηλωτών που αποσπάστηκαν από πορεία κατά της συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ο κ. Τζαβάρας επισήμανε: “Είμαστε εναντίον πάσης μορφής βίας, πολλώ δε μάλλον όταν η βία βεβηλώνει μνημεία, τα οποία έχουν να κάνουν με τη θέσμιση πλέον της μνήμης απέναντι σε γεγονότα τα οποία έχουν χαράξει την ιστορία των τελευταίων 50 ή 60 χρόνων. Το θέμα του Ολοκαυτώματος είναι θέμα για το οποίο έχει η Ελλάδα ευαισθησία και ειδικά η Θεσσαλονίκη. Αυτοί λοιπόν που επωφελούμενοι από τις διαδηλώσεις που κάνουν οι πολίτες βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν τέτοιες ασχήμιες δεν καλύπτονται από κανέναν, αυτοί είναι πράγματι στοιχεία που ομνύουν και εκδηλώνουν βία, η οποία δεν καλύπτεται από οποιαδήποτε λογική και εθνική στάση στα συγκεκριμένα θέματα”.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu