• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Γ. Μαυρωτάς: «Εμείς οι «πρόθυμοι», βάλαμε το εθνικό συμφέρον πάνω από την πολιτική μας επιβίωση και ψηφίσαμε τις Πρέσπες»

Γ. Μαυρωτάς: «Εμείς οι «πρόθυμοι», βάλαμε το εθνικό συμφέρον πάνω από την πολιτική μας επιβίωση και ψηφίσαμε τις Πρέσπες»

"Μπορεί το "Ποτάμι" να πλήρωσε - με τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του- την συνέπεια και την τόλμη του,

εμείς οι «πρόθυμοι» οπως μας έλεγαν ειρωνικά και κάποιοι έγκριτοι δημοσιογράφοι, είμασταν πρόθυμοι να βάλουμε αυτό που θεωρούμε εθνικό συμφέρον πάνω από την πολιτική μας επιβίωση και σώσαμε την τιμή και την υπόληψη του προοδευτικού φιλελεύθερου κέντρου και εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που ήταν θετικό απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και αρνητικό έως σφόδρα αρνητικό απέναντι στη κυβέρνηση», ανέφερε στην ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Θα ήταν άδικο για τον προοδευτικό, φιλελεύθερο, κεντρώο χώρο να αφήναμε να καταγραφεί από τον ιστορικό του μέλλοντος μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ως η υπεύθυνη, ορθολογική, ευρωπαϊκή φωνή, σε ένα τόσο κομβικό και ιστορικό ζήτημα», είπε ο κ. Μαυρωτάς, προσθέτοντας «στο «Ποτάμι» δεν είμαστε ευρωπαίοι αλά κάρτ».

Διερωτήθηκε μήπως θα είχαμε περισσότερα προβλήματα αν δεν είμασταν στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι «εκτός συμμαχιών, είμαστε ευάλωτοι».

Ο κ. Μαυρωτάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η παρουσία της Ελλάδας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς είναι προς το εθνικό συμφέρον» και πρόσθεσε «δεν εφησυχάζουμε όμως καθώς η ισχύς μιας χώρας καθορίζεται από την γεωπολιτική της θέση, την αποτρεπτική της ικανότητας, τις συμμαχίες της, αλλά και την οικονομία της, μέσα από την οποία περνά η ουσιαστική ανεξαρτησία μιας χώρας».

«Το να γίνει η Βαλκανική πεδίο συνεργασίας και όχι αμοιβαίας καχυποψίας θα πάρει λίγο χρόνο αλλά θα δώσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει ανάγκη η χώρα και ειδικά η Μακεδονία μας» είπε ο κ. Μαυρωτάς.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ειναι αφετηρία και από εμάς εξαρτάται αν θα μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες και θα ελαχιστοποιήσουμε τις απειλές ή το αντίθετο. Θέλουμε μια Ελλάδα με αυτοπεποίθησή, εξωστρεφή, υπεύθυνη, πυλώνα σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή, ή μια Ελλάδα φοβική, περίκλειστη και απομονωμένη που συνεχώς θα βάζει το κεφάλι της στην άμμο; Είμαι θετικός στο Πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ» κατέληξε στην ομιλία του ο Γ. Μαυρωτάς.

(φώτο: Eurokinissi)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...