• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Φωνάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Διοικητή προσφυγικής δομής στον Πύργο: «Έχει ισλαμοφοβικές αντιλήψεις»

«Φωνάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Διοικητή προσφυγικής δομής στον Πύργο: «Έχει ισλαμοφοβικές αντιλήψεις»

Να απομακρυνθεί ο νέος διοικητής της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Πύργο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με δήλωση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Ψυχογιού, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο κ. Χρήστος Τσιαχρής, ο οποίος διορίστηκε διοικητής της δομής στον Πύργο, «είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις». 


Ο κ. Ψυχογιός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει τον 11μηνο εναγκαλισμό με την ακροδεξιά στα θέματα του προσφυγικού και υπογραμμίζει ότι ο νέος διοικητής της δομής στον Πύργο έχει κυκλοφορήσει ένα «πόνημα» το οποίο τιτλοφορείται «Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» και μάλιστα από έναν εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τα έργα των περισσότερων θεωρητικών του ναζισμού.

«Ως εκ τούτου, ο κος Τσιάχρης είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον Διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. 

Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα «οργανωμένο» σχέδιο «αλλοίωσης του πολιτισμού» δεν έχει καμία δουλειά να προΐσταται σε Δομή», τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Να προβεί σε άμεσες ενέργειες ο υπουργός

«Ο Υπουργός πρέπει να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να επανορθώσει αυτό το τεράστιο ατόπημα και να διασφαλίσει ότι εν λόγω κύριος που θεωρεί τους πρόσφυγες κατώτερα όντα και ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο, δεν θα έχει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ή εμπλοκή στη δομή φιλοξενίας.

Δεν γίνεται να βάζεις «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», ούτε βέβαια ανθρώπους που η χώρα έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει αξιοπρεπώς και να σέβεται τα δικαιώματά τους», καταλήγει ο κ. Ψυχογιός.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)