• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • «Φασίστας» και ο Κουτσούμπας; «Ο Τσίπρας λέει ψέματα με αθώο υφάκι – Ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων»

«Φασίστας» και ο Κουτσούμπας; «Ο Τσίπρας λέει ψέματα με αθώο υφάκι – Ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων»

Ωστόσο το ΚΚΕ αποχωρεί από την διαδικασία και στην ουσία συμβάλλει στην παράδοση του ονόματος. Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως «φασίστας».

Έκανε λόγο για «όχημα του αλυτρωτισμού» και επισήμανε ότι το κυρίαρχο έθνος στα Σκόπια είναι σλαβικής καταγωγής. Αποδέχθηκε τη δυνατότητα γεωγραφικού προσδιορισμού στο όνομα και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέγονται έτσι οι πολίτες και η γλώσσα. Η συμφωνία σας πάσχει σοβαρά, προσέθεσε.

«Έτσι όπως πάτε μπορεί σε λίγο να μας ξεφουρνίσετε και νέα σχέδια για την Θράκη, όπου και εκεί κάποια κέντρα απεργάζονται δήθεν αυτοδιάθεση», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

Με το πράσινο φως που δώσατε στον Ζάεφ για ένταξη στο ΝΑΤΟ αναλαμβάνετε σοβαρές ευθύνες, συνέχισε την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αφήνετε τον σπόρο του αλυτρωτισμού να χρησιμοποιηθεί κάποτε στο μέλλον! Το ΚΚΕ δε θα δώσει πράσινο φως στους μακελάρηδες των λαών, αφήνουμε αυτό το έργο σε εσάς», είπε.

«Το ΚΚΕ δεν θα δώσει συστατική επιστολή για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αυτοί αξιοποιούν την προθυμία σας. Σας έχει συναρπάσει η αφ’ υψηλού καρέκλα της εξουσίας και φουσκώνετε σαν γαλοπούλες από περηφάνια. Παίζετε τις κουμπάρες», πρόσθεσε.

«Το πολιτικό θράσος του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια. Αυτός ο τόπος έχει γνωρίσει πολλούς καλαμοκαβαλάρηδες και άλλους τόσους που εμφανίζονται λες και έχουν φάει τον Λένιν και τον Μαρξ με το κουτάλι. Χρειάζεται και περίσσιο θράσος για να επικαλείται κανείς τον Λένιν και να τα λέει σε τηλεοπτική συνέντευξη την στιγμή που υπογράφεις συμφωνία για να φυλακιστεί ακόμη ένας λαός στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ», τόνισε.

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τον Α. Τσίπρα, σημείωσε «με πόση ευκολία και αθώο υφάκι (ο πρωθυπουργός) λέει ψέματα.

Το ΚΚΕ, εντούτοις, επέλεξε να αποχωρήσει τελικά από την διαδικασία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην παράδοση του ονόματος, καθώς δεν θα στηρίξει την πρόταση μομφής.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu